Pasiunea la negru

1001 de chipuri Niciun comentariu la Pasiunea la negru 41
Pasiunea la negru

Student în anul al III-lea la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și In­for­matică Aplicată din cadrul U­ni­ver­si­tății Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Gabriel Molocea vorbește despre viața de student corporatist din perspectiva unui Team Leader care se ocupă cu crearea și îm­bu­nă­tă­ți­rea u­nor aplicații din sectorul medical la firma CRF Health care își are unul din­tre sedii printre birourile Mol­do­va Center din Iași. Tînărul cu ochii ver­zi, pielea albă și părul brunet spu­ne cu entuziasm că și-a descoperit in­teresul pentru industria teh­no­lo­gi­că la vîrsta de 11 ani, avantaj datorită că­ruia, crede el, a și obținut acest loc de muncă în domeniul IT.
„Începusem să lucrez în pro­gra­­me pe care abia mai tîrziu am ajuns să le stăpînesc destul de bine. Am în­ceput cu Photoshop, urmăream cu niș­te prieteni mai mari ore în șir tu­to­­riale pe internet, mai departe am în­ceput să învăț limbaje de pro­gra­ma­­re de bază”, spune băiatul pe un ton relaxat, accentuînd denumirea pro­­­gramelor enumerate și gesticu­lînd fiecare cuvînt rostit.

„Îmi amintesc că pierdeam nop­țile învățînd pe cont propriu cît mai mult despre acest domeniu în care ve­deam ceva de viitor, pentru că la mo­mentul acela nu mulți știau ce în­seamnă să lucrezi cu site-uri care ur­măresc îmbunătățirea experienței pe care un utilizator o are cu o compa­ni­e, produsele sau serviciile sale”, a­daugă Gabriel în timp ce măsoară cu privirea dimensiunea biroului la ca­re își petrece zilnic cel puțin opt ore. După o pauză în care își trage suflul, începe să vorbească despre restul în­deletnicirilor cu care își încheie ac­ti­­vitatea zilnică. Este pasionat de fil­me, fotografie și sport de performanță, prac­tică arte marțiale de mic și își ad­ministrează propria pagină web. „As­tea sînt, de fapt, lucrurile care mă fac cu adevărat fericit”, spune zîmbind.

Pînă în primul an de facultate, Ga­briel a colaborat cu diverse com­p­a­­nii internaționale, sau așa cum le nu­mește el „companii fără contract”, căci plata se făcea „la negru”. Cu tim­pul a găsit alte oportunități de co­la­­borare cu firme din Dubai și Statele U­nite ale Americii care îi cereau să dez­volte aplicații de telefoane, să ad­ministreze site-uri, sau să realizeze ma­teriale legate de marketing, lucruri care la început păreau dificile, dar pe care a învățat să le facă în timp. Imediat după ce a terminat li­ceul a decis să părăsească România pen­tru un loc de muncă la un un la­borator de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie, însă s-a întors în ța­ră după numai trei luni pentru că nu pu­tea sta departe de casă.

Prin toate aceste încercări a re­u­șit să aibă o sursă de venit sigură și sa­tisfăcătoare. „Nu știu dacă pot să vor­besc de pasiune în ceea ce fac, ci poate despre șansa de a fi avut pu­țin talent și noroc. Am vrut bani, am vrut să-mi procur o sursă financiară si­gu­ră, cît să mă mulțumească din toate punc­tele de vedere, și cred ca setea as­­ta continuă m-a determinat să în­văț cît mai repede” sînt ultimele cuvin­te a­le studentului, zise într-o notă de sin­ceritate, înainte de a-și începe programul.

de Diana MIHALAȘ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top