Parada vocilor care îți strigă numele

1001 de chipuri Niciun comentariu la Parada vocilor care îți strigă numele 33
Unifest

Membrii Organizației Studen­ți­lor de la Studii Europene Iași și-au pictat pe obrazul stîng emblema gru­pului, steluțe galbene și albastre ordonate în cerc. Modul prin care participanții de la paradă și-au do­rit să iasă fiecare în evidență a inclus și purtarea steagurilor de di­ferite cu­lo­ri cu nu­me­le asociației.

Bannerele de dimensiuni mari pe care sînt enumerați sponsorii sînt cărate de cinci sau șase oa­me­ni, cei mai distrați, care mai ascund în buzunare sau după materialul bă­­țos pe care îl țin în mînă și o do­ză de bere. Cei din Asociația Ti­ne­rii Ecologi Români din Iași s-au înar­mat cu steaguri de un verde închis, baloane pe care au lipit un mesaj despre ecologizare și forță în glas pentru a scanda „TERIS”.
Fiecare grup are cîte un element care îi individualizează, cei de la construcții reprezentați de Asociația Studenților și Absol­ven­ților Facultații de Construcții și In­s­talații din Iași poartă căști de pro­tecție albe și steaguri albastre pe care au desenat manual cu vopsea albă monumente istorice din Iași, dar și din întreaga lume. Și cei de la Automatică și Calculatoare au ve­nit cu două mascote, roboți cu capul format din monitoare de calculatoare vechi, și erau în fruntea coloanei care vine din Tudor.

Studenții participanți la paradă au ieșit în evidență prin intermediul elementelor care le individualizează asociația, de la steaguri și bannere la căști și roboți.

„Din Copou și pînă în vale/ ASII este cea mai tare” sloganul vo­luntarilor din Asociația Stu­den­ților de la Informatică din Iași, a fost înghițit atunci cînd au venit cei de la automatică și calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi”. Băieții strigau „Mu­rim, luptăm/ AC-ul terminăm” cu voci impunătoate, fluturînd stea­gurile. Însă după ce li s-a dat tonul băieților din Liga Studenților de la Geografie și Geologie, pare că toa­tă lumea a muțit „Cine sîntem noi? L.S.G.G.” răsună astfel încît pare să se fi proclamat cîștigătorii con­cursului celor care strigă cel mai tare.

Ghinion de voluntar

Micul pasaj de la Junimea Cafe a fost cu totul ocolit de studenții de la primul pînă la ultimul. În anul I au fost anunțați că dacă trec pe acolo vor rămîne cu restanțe, astfel în fiecare zi de studenție ocolesc acest pasaj. Dar stîlpii mici din mijlocul trotuarului nu au fost ignorați. Un student care nu mă­soară mai mult de un metru cincizeci, dar care este în anul patru la chimie a pornit gluma care a dominat în rîndurile ce mărșăluiesc pî­nă în Piața Unirii: „Stîlpul, bă, stîlpul”. Dar studentul de la chimie a luat înainte fiecare stîlp și odată cu el se declanșa un efect de domino, pentru ca un om din fiecare ligă făcea același lucru.

Vocile groase ale băieților din Tudor au acoperit fetele din Aso­ciația Studenților la Drept care își strigau numele asociației timid. În mijlocul Pieței, un fotograf îmbracat gros țipă la un grup de studenți să ridice mîinile mai sus, însă degetele înghețate nu par să îi lase. Totuși la auzul comenzii zîmbetul apare la comandă pe fața fiecărui om pentru ca poza să fie una per­fectă. Asta pentru că o copertă a paginii de Facebook trebuie să fie una care să surprindă tot ce e mai frumos din acel grup.

Pe Ștefan cel Mare, versurile scandate „Cinste lor, cinste lor/ Cinste voluntarilor” l-au făcut pe un băiat, care căra cu mîinile înghețate încă din Tudor un steag, să întrebe: „Da ne dă de băut?”

Autor:

Adelina MEILIE

Șef de Departament la Opinia studențească, studentă în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top