Pacatele lui Ionica a lu’ Bradu

1001 de chipuri Niciun comentariu la Pacatele lui Ionica a lu’ Bradu 5

Agronomistii si studiile acestora depind in functie de natura, de bunul urcat si coborit al soarelui pe cer, de gradele de afara si viteza vintului. La fel se intimpla si in cazul nevoilor, cele trupesti fiind prioritare. Altfel dezvoltarea armonioasa a trupului nu mai are loc si studentii nu vor mai putea sa aiba grija de roadele mamei natura. Relaxarea dupa o saptamina de supravegheat culturile de sfecla si consultat oi incepe oficial de joi seara.

“In camera bem cit vrem”

“Incalzirea o facem in camin, bem bere, ne adunam cei din camera si apoi mergem pe la etaj sa luam si fete cu noi. Cind mergem singuri, gasim noi cite una pe acolo, dar apoi poate ajungem sa ne certam si pentru ea”. Se uita in oglinda si isi aranjeaza bretonul cu gel, in blugi negri cu o camasa alba si cu pietre stralucitoare, Florin aplica acelasi tratament in fiecare weekend. Clubul Skye din Copou le rezerva o noapte numai pentru ei. Dar in afara faptului ca studentii intra gratuit pe baza de carnet, alte diferente intre respectiva joi si alta zi din saptamina, nu prea sint. Inevitabil, distractia cea mai mare se petrece in camine. “E mai bine, mai cald si daca ti-e rau, baia e mai aproape. Si putem bea cind vrem”. Parerea este unanim acceptata de cei din jurul lui Florin. Acum nu pot vorbi de un mare chef care sa fi avut de cind a inceput anul universitar, in schimb anul trecut, au avut probleme si cu politia si cu ceilalti din camine. “Daca imi aduc bine aminte, unul parca a fost dat afara ca a stricat niste scaune”. Parca ii cuprinde nostalgia, “nici nu prea mai ai cu cine acum, e mai mare plictiseala”.

Ceasul desteptarii: 6.00

Cu totii se lauda ca petrecerile lor din campus sint cele mai tari din tot Iasul, nu ai cum sa le zici ca la tine in caminul din “Titu Maiorescu” atmosfera este mult mai “incendiara”. “O data, unii s-au imbatat, s-au dus la arteziana si au inceput sa danseze”. Edi e colegul de camera al lui Florin, se cunosc din anul intii si de atunci si-au unit destinele intr-un viitor comun al distractiei si petrecerilor. “Cind prinzi la noi o noapte de dinainte de vacanta sau dupa sesiune, vezi de ce sintem noi cei mai tari. Bem pina pe la sase si apoi incepem sa trezim oamenii de prin camin. Acum ne gindim sa facem un chef in halate albe si atit. Sa vedem daca fetele tin la ideea noastra”. Printre ideile “cit de mult ma imbatam in sesiune”, visul altui coleg de al lui Florin este sa dea o petrecere prin serele Universitatii. “Iti dai seama cum ar fi acolo? Cald, buruiene, ca intr-un film cu Adam si Eva dezbracati. Nimeni nu te-ar vedea ce faci tu dupa boschetul de patrunjel”. Iar in caz ca vor avea alte idei mai bune, in viitor li se va deshide gradina botanica, ar putea reconstitui scena biblica a pacatului stramosesc.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top