Nu as dansa pentru tine

1001 de chipuri Niciun comentariu la Nu as dansa pentru tine 9

In nici un caz tineri cu forme suple si nici de o frumusete rapitoare. Barbatul avea parul carunt deja, probabil 40, 50 de ani, femeia, peste 30. Timp de 40 de minute, pe scena au fost numai doi actori. Miercuri, 10 decembrie, la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi a fost piesa “Stelspel” (“Joc de cuplu”) a trupei olandeze Spot ‘70. Nimeni nu a avut voie sa intre in sala pina ce nu a primit acordul din partea artistilor. La citeva minute dupa ora 19:00, spectatorii au fost intimpinati pe o melodie lenta, englezeasca si cu cei doi protagonisti pozitionati fata in fata, dar la trei metri distanta unul fata de altul. Fara drame sau sinucideri in fata tuturor doar de dragul de a creste dramatismul, povestea cuplului a fost prezentata numai prin miscari de dans, tipete si risete.

Femeia impiedicata

Idila a fost redata numai prin gesturi bruste, dure si, aparent, de actor amator. Abia dupa primele zece minute iti puteai da seama ca toate cazaturile nu au fost decit mici reprezentari ale vietii de cuplu. Cind sa se imbratiseze, barbatul a inceput sa faca exercitii de incalzire, intinderi de picioare si pocnirea oaselor. A deschis bratele, iar ea l-a apucat de umar si, dupa un alt exercitiu asemanator, au inceput sa danseze. Un vals, mai mult sau mai putin spre tango, cu un ritm care, treptat, i-a incurcat pe amindoi. Un pas mai lung din partea lui, iar femeia s-a impiedicat, o intoarcere pe sub brat, iar apoi ea a alunecat.

Valsul de dupa

Primele greutati dintr-o relatie: nepotrivirea la un vals banal. S-au accentuat si au inceput tipetele, iar pentru a prezenta despartirea dintr-un cuplu, fiecare s-a ascuns dupa cite un paravan. Izolarea: o bucata de scindura. Barbatul si-a pus o papusa muppets pe mina, s-a indreptat spre ea, oferindu-i si ei una. Tigaile aruncate in capul celuilalt si injuraturile de parinti si alte divinitati au fost inlocuite cu o piesa rock pe fundal. S-au impacat tot prin dans, aceeasi piesa ca la inceput, dar nu au mai gresit pasii. Ca o alternativa la emisiunea “Tradati in dragoste”, neincrederea in partener si frica de a fi inselat au fost “verificate”, mult mai simplu, printr-un test de cultura generala.

Desi in olandeza, piesa a putut fi inteleasa de oricine din sala. Dansul nu are nevoie de nici un translator, iar aceleasi povesti de cuplu apar oriunde. Numai ca la noi se evidentiaza prin stirile de la ora 17.00.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top