Navetist de bunăvoie

1001 de chipuri Niciun comentariu la Navetist de bunăvoie 2

În curînd i se vor termina și cu­poa­nele CFR. A mai rupt o fîșie în urmă cu o săptămînă, iar weekendul viitor va ple­ca din nou. Cam o dată la două săp­tă­mîni Andreea se urcă în trenul care duce spre Cluj pentru a se întîlni cu A­di, prietenul ei.

Oricum, nu contează, va plăti un bilet întreg, mai ia din cu­poa­nele de la sora ei, doar e în situația asta de mai bine de doi ani de zile. Ce­le nouă ore petrecute în com­partiment n-au fost grele decît la început, cînd s-a dus pentru prima oară după băiat, și chiar de ziua lui. Treptat, a învățat și fiecare stație și a învățat cum să iubească de la distanță.

„Mama lucrează la CFR și la Fra­sin trebuia să meargă cu echipa, să re­pa­re că­ile ferate de acolo și atunci am mers eu cu soră-mea. Împreună cu doi colegi am fost să vedem împrejurimile zonei și cele de ale locului”, continuă fata. Iar dintr-o îm­pre­jurime în alta a ajuns în fața unui bloc și, dintr-un grup de adolescenți, l-a văzut pe Adi, „puș­ta­nul blond”. „M-am dus di­rect la el, că altfel nu aveam cum să fac cunoș­tin­ță cu el. Așa sînt eu, cînd îmi pi­că cineva cu tronc, mă duc înainte”, măr­tu­ri­sește Andreea.

Cu numerele de telefon schimba­te și cu mesaje de dragoste „luate de pe In­ternet” cei doi și-au mai vorbit doar vreme de o săptămînă. În ziua respecti­vă nu au stat de vorbă decît o după-a­mia­ză, ulterior ea s-a întors acasă, la Paș­cani, ce-i drept și Adi i-a spus că are o prietenă de un an – „dar atunci am stat de vorbă mai mulți oameni deoda­tă”.

Despre CFR, numai de bine

Adolescentă sau nu, Andreea și-a în­tors privirea după el cu prima ocazie cu care mama ei a mers în Frasin. E­ra ho­­tărîtă să îl caute din nou, dar nu știa prea multe despre el: văzuse că are pă­rul blond și auzise că stă în zona parcului. A mers din chioșc în chioșc, în­tre­bînd de fiecare om în parte, „după cî­teva ore de mers cu so­ra mea am a­juns în parc, unde se aflau trei băieți. Doar unul se încadra în des­cri­e­rea mea, dar nici măcar eu nu îmi pu­team da sea­ma dacă el e sau nu. Ca să scap de du­bii, m-am dus direct la el. (…) Ajunsă lîngă el, îl intreb «tu ești Adi?», la care el zîmbind, îmi zice «Tu ești din Paș­cani, nu?». Mi-am dat seama că îl gă­si­sem, și nu numai atît, că își amintea de mine”.

Și au făcut schimb din nou de nu­me­re de telefon, nu le-au mai șters, iar acum Andreea se gîndește că peste ju­mă­tate de lună se va muta cu „blondul slăbuț” în Cluj, iar acolo își va face și masterul. Are încredere în ea și-n vi­i­to­rul care i se arată, au stat împreună în­de­ajuns de mult să-și dea seama că se potrivesc, vara trecută n-au fost des­păr­țiți decît o săptămînă, iar „acum mă gîndesc că dacă nu făceam asta atunci, nu mai eram împreună”.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top