Multă piele, puține textile

1001 de chipuri Niciun comentariu la Multă piele, puține textile 4

Mesele din Dublin Pub s-au umplut cu mult după ora înscrisă pe afiș, Balul Bobocilor debutînd în lumina reflectoarelor roșiatice și a falselor candelabre, printre ciocniturile scaunelor de lemn. Fetele erau aranjate toate și, dacă tot nu participau la concursul de Miss, și-au creat propriul concurs de „cine își face mai multe poze” sau „a cui fustă este mai scurtă”. Juriul sub­în­țe­les era mulți­mea de textiliști cu cămăși desche­ia­te la primii nasturi și pe alocuri cu cîte-un însemn Dolce & Ga­bba­na sau Playboy.

Ștefan a domnit un secol

„Sper să vă distrați în continua­re!” a fost urarea de debut prin ca­re MC Alex a aruncat șampania în vasul ce avea să se scufunde lent pînă la finalul serii. După prezen­ta­rea celor șapte concurente, au urmat patru probe pe baza cărora s-a ales Miss Bo­boc. Cultura generală a fost prima, cînd aplauzele au început să curgă pentru fetele care au știut care e cel mai înalt vîrf al României sau care e teorema lui Pitagora. Nu conta faptul că a înălțaț masivul pînă aproape de 3000 de metri. Greu a fost doar pentru domnișoa­ra care trebuia să spună cîți ani a domnit Ștefan cel Mare. Dar a pri­mit imediat ajutor din public, de la un individ cît un dulap, dar cu o privire profundă: „102 ani”. Și s-a rezolvat misterul.

Între timp, MC Alex făcea glu­me cu gripa aviară și mult „la naiba, în puii mei”, neștiind probabil că ambele sînt vechi de doi ani. Proba de ta­lente a arătat că fetele nu aveau alte abilități în afa­ră de dans, majoritatea prestînd miș­cări orientale, tigănești, un dans „rock & roll pe melodia Mambo nr. 5” și striptease, în costumații în ca­re nimic nu mai era un secret pentru nimeni.

La ju­mătatea programului și-a facut in­trarea Răzzu, o „vedetă locală” cu­noscută probabil doar în propriul cartier. Cu berea-n într-o mînă și c-un amic ce-l acompania, a cîntat două melodii hip-hop. Îndemnurile „Mîinile sus!” nu au ridicat decît rotocoale mari de fum în aer. Picioarele călcate și mișcările stîngace au făcut vizibilă trecerea de la muzica „orientală” la vals, în proba oficială de dans. Un concurs pentru public l-a scos pe „omul-dulap” la înaintare, el fiind cel mai rapid la băut tequila și la făcut flo­tări. „Cine termină cele zece flotări primul să ridice mîna!” a fost în­demnul prezentatorului prea vesel. Razzu a revenit cu ace­lași amic, dar cu o altă bere, și du­pă ce singur și după ce singur a pus semnul de egalitate între sentimen­tal și comercial în melodia lui, a mărturisit că „golanii au suflet si iubesc in felul lor”.

Lenjeria nu-ți dă pace

Proba rochiilor de seară a fost catalogată cap-coadă drept „sexy” de către MC Alex, care înaintea de­cernării premiilor și-a însușit diadema și a defilat, în speranța că cineva îi va descoperi talentul brut. Din păcate pentru el, diadema s-a dus la concurenta cu numărul „2”, cea adulată pe tot parcursul serii de către public, pentru talentele-i la vedere. Printre lacrimi, îmbrăți­șări și chiote, Miss-ul nu a mai apucat să mulțumească pentru premiu și nici să promită pacea-n lu­me.

Gianina PETRUCĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top