Moșu’ de pe Faleză

1001 de chipuri Niciun comentariu la Moșu’ de pe Faleză 7

Dacă-i vorba de bani, iarna-i ano­timpul preferat al lui Flo, cîn­tă­re­țul amator de hip hop din cartierul Faleză Nord. Fiind mic și gras, cum să nu creadă copiii că el e ade­vă­ratul Moș Crăciun din Carre­four? Nu prea-i plac puștii, ce-i drept, dar compania Anielei îl face să uite de ei. De anul trecut, cînd tot cu ea lucra, încearcă s-o scoată la un suc. „Mă enervează ăș­tia mici. Cum prind un moment mai le­jer în magazin și încerc s-o combin pe as­ta, cum apare unu’ care vrea nu știu ce că­­luț”, mărturisește Flo.

Iarna asta a reușit să-l facă doar pe unul să plîngă. „Era vina lui ori­cum, mi-a zis și mă-sa că-i gălăgios cînd mi l-a lăsat. A mai stat și 20 de minute pe capul meu”, se justifică băiatul. Nu-l deranjează în mod special căciula roșie sau barba stufoasă, dar îi vine greu să se abțină de la a vorbi urît în fața celor mici: „Noroc că mai vine unul ca tine și mai apuc să stau la o vorbă cu cineva. Barba n-am voie s-o dau jos, că mă văd ăș­ti­a și unii încep să plîngă”.

Cu barbă și microfon

Flo face orice pentru bani, cît să-și întrețină studioul pe care l-a im­pro­vi­zat în dormitor și să poată cumpăra echi­pament: mixer, microfoane și CD-uri. Aici înregistrează melodiile cărora ulterior le „dă drumul pe net”. „Mă fac cunoscut așa, cu ajutorul contului de MySpace sau Trilulilu. Nu mă gîndesc încă la un album sau ceva se­ri­os, e prea scump”, spune băiatul. Re­­­­cunoaște că nu-i izolată fonic în­că­pe­rea, dar jură că sunetul e mai bun de­cît la înregistrarile celorlalți băieți din car­tier, cu care și-a făcut trupă.

Schimbă locul de muncă odată la do­uă luni, pentru că se plictisește re­pe­de. Asta nu înseamnă că se dă îna­poi de la ceva. „Le-am făcut pe toa­te, am spălat mașini și-am stat și la ta­ra­be în piață, cu casete de joc pentru televizor”, povestește. Nici un job nu e prea ciudat sau obositor pentru el. Va­ra trecută vindea oche­lari de soare în Ma­maia, acum doi ani, costumat în clovn, făcea animale și alte obiecte din baloane colorate pen­tru copii . În­să-n fiecare iarnă tot în Moș Crăciun se îm­bra­că, pregătit să asculte do­rin­țe­le co­pi­ilor în Carrefour. Spune că în mo­­­­mentul în care va strînge destui bani cît să scoată primul album, acesta va avea și-un nume sugestiv: „Vor­be grele, cu Moș Florin”.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top