„Miau”, fericirea din pahar

1001 de chipuri Niciun comentariu la „Miau”, fericirea din pahar 65
„Miau”, fericirea din pahar

De patru ani, de cînd a început să meargă împreună cu soțul ei la Festivalul de Cafea din București, Alexandra recunoaște că a avut o perioadă cînd nu a mai putut bea deloc licoarea amăruie.„În fiecare zi era numai miros de cafea acolo, am băut foarte multă în acea perioadă, și cînd am ajunsă acasă nu am mai putut vedea în faţa ochilor băutura energizantă”, spune ea în timp ce își ține soțul de mînă. Acum un an au decis să îmbine cele două mari pasiuni ale lor: cafeaua și pisicile, iar astfel au deschis o cafenea. În exteriorul localului micuț sînt desenate feline de culori diferite, chiar și paharul în care primești cafea are o pisică cu inscripția tonetei.

De cînd sînt împreună, au fost mereu părinți de pisici, în prezent le au pe Cookie şi pe Alună, ambele luate de pe stradă.Pasiunea lor pentru pisici se vede și din cum se îmbracă, Alexandra poartă o bluză roz cu o felină desenată, are părul lung care îi cade pe spate, iar creionul dermatograf îi conturează ochii albaștri.Adrian are barba stufoasă, bine îngrijită și spune zîmbind că și-a uitat acasă bluza lui cu pisici.Ideea „Ce Miau” a început acum opt ani, cînd cei doi și-au cumpărat un domeniu online cu acest nume unde voiau să vîndă jucării pentru pisici.Aceasta a rămas doar la stadiul de idee, ambii lucrînd ca barmanila un local din Palas. „Ni s-a părut nouă amuzant acest nume, e ca şi cum ai spune: ce mi-au iau, ce nu mi-au”, spune Alexandra cu zîmbetul pe buze. Înainte de a lucra ca barmani, atît Alexandra, cît şi Adrian, au vîndut decorațiuni din quilling, făcute din rularea fîșiilor de hîrtie pînă cînd capătă diverse formeşi pietre semi-preţioase în Piaţa Unirii din Iași. După ce au învățat să facă cafea au vrut să aleagă cele mai bune arome pentru afacerea lor, folosindu-se astfel de părerile celor din jur. „Am ales cîte un cappuccino din fiecare sortiment, la fel şi cu espresso, ne-am adunat toţi prietenii şi i-am pus să aleagă”, rîde Alexandra.Au cumpărat două tonete,una în „Piaţa Independenţei” şi alta în zona „Alexandru cel Bun” din Iași,de la un vînzător online şi de atunci și-au deschis propria afacere.Cei doi îşi doresc pe viitor să deschidă și o cafenea mare, păstrînd acelaşi specific cu pisici, pe care, ambii le consideră o parte importantă din viaţa lor.

„Brandul cu pisici a mers foarte bine, a fost o frenezie pe toate reţele de socializare”, povestește Alexandra despre cafeneaua sa.Asta pentru că mulți dintre cei care cumpărau cafea și își făceau poze la paharul cu pisicuțe colorate desenate pe el.Ambii cred că cea mai grea parte în această meserie este să lucrezi cu oamenii, dar ei îşi aleg personalul cu atenţie, majoritatea fiind studenţi. Pentru a fi șefi buni își amintesc mereu că și ei au fost angajați și de aceea leagă mereu prietenii cu angajații lor. „E frumos să lucrezi pentru tine, deşi a fi anteprenor nu este un lucru uşor”, explică Adrian în timp ce priveşte spre tatuajul cu pisici de la încheietura mîinii Alexandrei. Dacă ar putea, ar adopta toate pisicile din Iași și le-ar ține acasă.

Text scris de Ioana Doleanu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top