Mama gangsterilor

1001 de chipuri Niciun comentariu la Mama gangsterilor 0

Nici măcar prietenii nu-i știu numele din buletin. Pentru toți, ea e Măfiuța, cea mai populară fată din cartier. N-a mai purtat o fustă de cînd avea cîțiva anișori și mama nu-i plecase încă în Italia. Chiar dacă merge la suc, la facultate, în discotecă sau dă o tură cu mașina prin centru, ținuta ei zilnică e treiningul. Obligatoriu NIKE sau Adidas.

Accesoriile: multe grame de aur. „Am cîteva prietene cu moda-n cap și atîta își mai doresc să ma vadă pe toace, cu o rochiță și decolteu. În visele lor! Cum ar arătă kilele mele extra într-o astfel de ținută?!”, și-și scutură furioasă mîinile de parcă ar vrea să alunge imaginea pe care tocmai mi-a descris-o.

Slujitorii mafiei

Plăcerea ei cea mai mare e să piardă timpul pe stradă, în cartier, unde tocmai se formează un nou „grupuleț”, o copie fidelă a celui pe care ea deja îl are. „Ăștia mici vor ne imite. Uite la aia, și-a făcut codițe cum aveam eu anu’ trecut. Nu înțeleg că asta nu e o modă, ci un fel de a trăi, o unitate” spune Măfiuța în timp ce face semn unei fetițe să se apropie. Îi întinde o bacnotă de 10 lei și o trimite să-i cumpere țigări, strigînd după ea să-și cumpere bomboane de rest. „Dacă mă vede frate-miu că fumez o să mă pună să le mănînc, plus că i-am promis și lu’ Motan că mă las. Să ne păstrăm plămînii pentru ocazii speciale”, rîde și apucă un capăt de țigară. Gura începe deodată să verse un lung șir de înjurături, cînd un cerc de fum îi intră în ochii rimelați și conturați cu mult negru. „Mă ajung blestemele lu’ Niky”, și zvîrle chiștocul zece metri mai încolo, dintr-o schemă învățată de la Motan.

A încercat în zadar să se desprindă de cuibul din cartier, a experimentat chiar și meleagurile străine. Dar nu a rezistat mai mult de trei luni, iar cînd s-a întors a început o facultate, nu din pasiune, nici măcar din datorie, ci pentru că toți cei din gașca ei începuseră una. Nu-i știe nici măcar denumirea oficială, „e doar ceva legat de finanțe”.

Andreea JUGARU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top