Localul cu zbenghi

1001 de chipuri Niciun comentariu la Localul cu zbenghi 5

aPentru studentii cazati in “Puskin” distractia s-a mutat de la Balena. Noptile nu mai sint pierdute pe bancile din fata havuzului amortit de atita frig. Degeaba astepti sa mai vina Monica sa te imbie sa ii cumperi cartelele Vodafone la “pret special”. Pina si ea si-a mutat oferta in salile de curs, unde fituicile se ascund in sticle de Cola cu eticheta roasa. Studentele rasfoiesc cartile cu zor si extrag citatele necesare pentru fisa de lectura. Scaunele au capatat comoditatea unor fotolii moi, din camaruta de acasa. Doar baietii cu perciunii electrizati de la Economie renunta sa mai faca calcule exorbitante si se indreapta, cu pas de mars, spre alt centru de greutate al studentilor, Cannabis.

Zdob nu-l aude pe Zdub

In actualul Best Club, fostul Cannabis, berea este la fel de ieftina ca pe vremuri. Playlist-ul este cel mai divers, Madonna intrind lejer in aceeasi hora cu Zdob si Zdub. Grupurile de studenti cu priviri  hulpave dezbraca lejer fetele sub ritmul muzicii si chiuie la orice acord muzical. Sau se reazema de spatarul scaunului si, cu halba de bere in mina, incearca sa poarte conversatii cu pustoaicele din anul intii. “Cum te numesti?” insa nu ajunge la urechea acestora. Prea mult “Ma iubeste femeile”. In Cannabis nu exista loc pentru fite. Acestea se strecoara usor pe cealalta usa a cladirii, in clubul El Divino, unde dansul pe mese este rezervat doar rapperilor cu cravate subtiri. Peste perete, orice narcisist isi poate flutura parul la inaltime. Atita timp cit nu se atinge de barmani.

Toceala de 24 de ore

Nico si-a convins colegele de camera sa renunte la tocitul teoriilor din ultimul curs de semantica. O pauza de citeva ore prinde numai bine unui creier obosit de atita invatat. Parfumate si dichisite, imbracate cu cele mai noi tricouase si cu parul lasat liber, fetele si-au facut intrarea in club cu timiditate. Abia au gasit o masa in cel mai infundat colt al incaperii inguste. Acolo se pot ascunde de ochii indiscreti ai baietilor. Isi pot face poze cu duiumul fara a fi catalogate si pot urmari in liniste prestatiile celorlalte dansatoare. Chelnerul le “viziteaza” tot mai des, reinnoind comenzile de Holsten si Cola. Pina la miezul noptii, niciuna nu se incumeta sa iasa din umbra. Dar, o data cu cresterea gradelor din pahare creste si tupeul, studentele de la Litere se trezesc incolacite de brate vinjoase, straine. Nimanui insa nu ii mai pasa de ce se intimpla. Muzica e prea buna si “I love Rock & Roll” se aude tot mai tare. Examenul la semantica se amina pina dupa ora 12 de a doua zi.

Lina VDOVII

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top