„La Titu”, salon de înfrumusețare

1001 de chipuri Niciun comentariu la „La Titu”, salon de înfrumusețare 15

Ce n-a reușit Nicolae Ceaușescu să facă, au venit sistemul Bologna și imaginația tinerilor în ajutor. Omul multilateral dezvoltat și-a găsit „adepți” în rîndul studenților, iar prin­­tre un curs, un seminar și o cafea în Belfast, trebuie să mai găsească și o altă sursă de venit. Fetele lui Titu Maiorescu, din căminul C5, ca să fim mai preciși, și-au făcut din ca­me­­ră un mic salon pentru toate cele tre­buincioase colegilor mai puțin no­­rocoși.

„Eram pe la etajul de sus și am văzut la camera 103 că scria «salon Dana» și aveau parcă numai ma­ni­chiu­ră și atunci am zis că noi nu pu­tem să facem așa ceva?”, spune Ioa­na despre începuturile micii afaceri. O colegă mai avea o placă de păr, un televizor care prindea trei canale exis­ta, iar unde mai pui că știau să facă și mămăligă? Scrise cu roz, serviciile pe care le puteau oferi au fost de îndată lipite pe ușa camerei. Ta­ri­fe­le au fost mici de la bun început, un tuns cu mașina eletrică ajungea la doi lei, iar o porție de mămăligă avea același preț.

„Aveam și masaj, dar de relaxare și nu erotic, numai că unii au crezut greșit”, povestește amuzată tînăra. Acum, n-au menționat dacă au și stu­dii de specialitate în domeniul kino­to­­terapiei, dar cei care și-au pus spa­tele la bătaie au fost mulțumiți. Dacă unul le-a oferit o ciocolată în locul banilor, o dată „am făcut un masaj unui albanez, iar el ne-a oferit în schimb un control stomatologic gratuit. Era student la medicină”, măr­tu­ri­sește fata.

Mai lipsea și-un centru Spa

Primii care i-au venit să-i ceară ajutorul au fost băieții, de fapt, se pa­­re că ei constituiau cea mai mare parte din clientela lor. Au luat o dată cîte cinci lei de la doi microbiști, pen­tru că au vrut să vadă un meci la televizor, iar printre cei mai fideli se numără Cosmin. Cînd îi aud nu­me­le, fetele chicotesc între ele și încep să enumere toate întîmplările pe care le-au avut cu el. „Avea o mîncare la care mergea mămăligă, nu mai știu, parcă era pește.

În fine, m-a întrebat dacă mai este valabilă faza cu mă­mă­li­ga și i-am zis că da”, poves­teș­te An­­ca. La ora opt seara, i-a dat aces­tuia comanda așa cum a cerut-o și a pri­mit doi lei.

Windows, don Juan cu certificat

Ioana i-a îndreptat o dată părul cu placa, iar apoi a vrut să i se facă și manichiura. „Din păcate Iuliana nu era în cameră și nu l-am mai ajutat. Vro­ia unghiile pătrate, însă și le-a făcut singur pînă la urmă, că l-am vă­zut apoi la sala de lectură apoi”.

Pentru că toate resursele de care dispui trebuie să le folosești pentru a-ți merge bine afacerea, Anca l-a folosit și pe prietenul ei, dacă tot este specialist în calculatoare. El era cel care rezolva conexiunea la internet și instala sistemul Windows. Iar du­pă un timp, se pare că la majoritatea studentelor li se strica subit și neaș­teptat laptopul.

Concurența a fost mare și într-o zi s-au trezit și cu lista de pe ușă rup­tă, nu-i nimic, deja au devenit un „brand” prin cămin, iar la o adică, ci­ne n-are nevoie acum, în plină se­siu­ne, de un masaj, fie el și cu stabi­lo­po­zi fosforescenți?

George GURESCU

 

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top