Iubirea, o tombolă din hîrtie

1001 de chipuri Niciun comentariu la Iubirea, o tombolă din hîrtie 20
Iubirea, o tombolă din hîrtie

Ionela, o domnișoară cu părul lung de culoarea spicului, le propune cumpărătorilor din Palas Mall să participe la tom­bo­la or­ganizată cu ocazia Dragobetelui. Biletele de participare sînt de­ghizate în niște scrisori și sînt depozitate într-o figură de lut co­lorată în roșu care are un zîmbet larg.

Ionela îmi spune că orice persoană care a făcut cumpărături în valoare de 30 de lei de Ziua Îndrăgostiților poate participa la tombolă, iar în ur­ma extragerii, participanții pot cîștiga o cină romantică la Chef Ga­lerie din Palas. „Scrisorile nu sînt făcute publice, dar fără de­cla­rație acestea nu sînt valabile”, îmi spune tînăra care privește în stînga și în dreapta urmărind potențialii participanți. Este fo­tomodel, iar pe lîngă participarea la campaniile organizate în Palas Mall cu ocazia Sfîntului Valentin, se filmează în cadrul e­misiunii „Deschis la Distracție”.

Lîngă figura de lut care „înghite” scrisorile de dragoste stau mai multe pungi cu baloane roșii. Copiii sînt cei care nu pot să treacă liniștiți pe lîngă floricelele în formă de inimioară, ca­re au răsărit din pungile de hîrtie roz. O fetiță cu părul creț, îm­brăcată într-o rochiță albastră, și-a luat avîntul spre ba­loa­ne­le îndrăgostiților și a cuprins cu brațele mai multe, dar s-a o­prit la o pungă cu trei baloane. A privit în stînga, apoi în dreap­ta după care a rupt una și a fugit.

Scrisori desenate

Ioana își amintește că ieri a întîlnit un tînăr care a vrut să-și uimească iubita făcînd o poză la mesajul său. El nu i-a permis acesteia să-i citească scrisoarea, a vrut ca ceea ce a scris să rămînă anonim, iar ea a fost uimită că tînărul nu s-a rezumat doar la cîteva rînduri desenate pe hîrtie și s-a asigurat că poa­te să umple tot spațiul liber. În viziunea fetei care poartă o ro­chi­e roșie, „jumătatea ta poate fi și mama”, nu doar iubitul sau iu­bita.

Prin urmare, oricine poate participa la tombolă, iar scri­soa­rea poate fi destinată oricui. O familie se apropie de măsuța ro­șie pentru a-și încerca norocul, iar fetița o roagă pe mama sa să-i dea și ei să scrie o declarație de dragoste. Cu zîmbetul pe buze mama îi întinde hîrtia sa, iar copila începe să deseneze pe ea cîteva litere.

În același spirit al familiilor, de după colț apar doi părinți cu mulți copii. O femeie ține la braț un copil de trei-patru ani ca­re se aruncă spre baloanele roșii din pungile de hîrtie aș­ter­nute lîngă masa cu scrisori. Doi băieței își iau cîte două ba­loa­ne, iar al treilea cade jos și încearcă să le culeagă pe toate. Cu­rînd pungile roz nu vor mai avea „flori” roșii, deoarece copiii le vor rupe pe toate.

Autor:

Doina SÎRBU

Redactor la Opinia studențească, student la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top