Ironia sorții vine din Albania

1001 de chipuri Niciun comentariu la Ironia sorții vine din Albania 1

În ochii Lorei nu se citește nici un resentiment. „I-am tri­mis mesaj ma­mei cînd urcasem în autocar, i-am spus că plec și nu știu cînd mă mai în­torc”, spune ea cu nepăsare. Îl cu­nos­cu­se pe Bobo în urmă cu cî­te­va luni, era din Albania și venise la niște prie­teni, studenți în România. Au avut o re­lație distantă, dar pentru Lora a fost de-ajuns ca să-l urmeze oriunde.

A fost răvășită când a aflat că el va ple­ca în Olanda, unde muncea. Se plim­ba pe holurile căminului și nu-și mai găsea locul. Și-a dat ultimul examen de la sfîrșitul primului semetru și a plecat la el. Lucrurile păreau norma­le între ei și Lora se obișnuise deja cu at­mosfera din Amsterdam. Își i­ma­gi­na că va trăi acolo multă vreme. „Zi­ua el mergea la serviciu, seara ne plimbam pe străzi și făceam spaghetti cînd ne întorceam acasă”, își amintește ea de fericirea de acum un an.

Un vis întors

Totul a ținut pînă cînd s-a gîndit să-i caute prin telefon, să-i citescă me­sa­­jele și să pună cî­teva întrebări. I-a spus să-și facă bagajul și să nu o mai găsească acolo cînd se va întorce. Nu i-a lăsat bani nici de drum. „Așa sînt al­banezii, pe ei nu trebuie să îi înnebu­nești cu întrebări sau să te bagi peste lu­crurile care îi privesc doar pe ei”, în­cearcă ea să-i gă­sescă scuze. Biletul de în­toarcere i l-a plă­tit mama ei, care n-a primit-o cu bra­țele deschise și de atunci tot îi este teamă ca fata ei să nu mai ia astfel de decizii.

S-au mai văzut acum cîteva luni, cînd Bobo era în trecere prin Ro­mâ­nia, s-au plimbat pe malul Bahluiului și a rămas s-o sune în ziua următoare. „Dar nu m-a mai sunat. Și rar îl prind pe mess să mai vorbim”, spune ea a­mu­­zată de propria naivitate. A reușit să-și continue facultatea și să-și îm­pa­ce familia dezamăgită. Mai caută și a­cum poze pe Google din Amsterdam și tresare de fiecare dată cînd vede un loc pe unde a trecut cu el de mînă.

Chiar dacă de curînd a aflat că este căsătorit de șapte ani, poza lui Bobo tronează și acum pe desktop-ul Lorei. „Masterul acolo vreau să-l fac, în O­lan­da, cine știe ce am și eu pus deoparte”.

Andreea JUGARU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top