In Manchester, China are masa ei

1001 de chipuri Niciun comentariu la In Manchester, China are masa ei 5

Sorina n-are mult timp sa vorbeasca. Lucreaza la un eseu despre cum ar putea fi afectata dezvoltarea economica a Chinei de catre democratie. La Manchester Business School, specializarea Bachelor of Arts: International Business, Finance and Economics, lucrarile se predau la timp, altfel nota finala va avea de suferit. “Pierzi procente aiurea cind ai putea sa iti bati putin capul si sa le scrii, pentru ca apoi sa sa fie mai usor la examen. N-am incercat niciodata sa predau o tema mai tirziu”, spune fata.

In Anglia n-a venit doar pentru distractie, desi aceasta se gaseste din plin. Petrecerile sint in mare parte tematice. Prima data cind a iesit intr-un bar de noapte a descoperit lucrurile extravagante care se pot servi: intr-un bol mare, de forma celui pentru pestisori, barmanul toarna cola cu votca si inmineaza paie tuturor celor de la masa. La petrecerea Kiss – Kiss fetele poarta un lacat agatat de git, iar baietii incearca pe parcursul serii sa deschida cit mai multe dintre acestea cu cheia primita la intrare. “Daca un baiat iti deschidea lacatul trebuia sa-l saruti. La mine au reusit doi, mai mici de inaltime ambii decit mine si nu i-am lasat sa ma pupe”, povesteste fata. In cartierul Fallowfield s-a tinut petrecerea Pimps and Hoes (n.r.: Proxeneti si Prostituate), pentru care studentii s-au imbracat extravagant. N-a fost insa la nici un “toga party”, petrecere unde participantii se imbraca in halate sau cearsafuri, incercind sa imite togele romane.

Fata spune ca numai in grupurile celor veniti din China nu se poate integra asa usor. “La cantina, de exemplu, tot salonul e plin, dar n-ai sa vezi niciodata un chinez cu un european la masa. China are tot timpul masa ei”, povesteste Sorina. Recunoaste insa ca, odata ce a intrat in vorba cu ei, nu sint asa exclusivisti cum par. “M-am dus odata la ele la masa, vroiam sa le rog sa-mi scrie ceva in chineza. S-au aratat foarte vesele sa ma ajute, desi erau din zone diferite si se certau pe cum sa deseneze semnele”, povesteste studenta amuzata.

Grupul “Oh, My God”

Pentru Sorina, temele sint pe primul loc. “Ma duc la petreceri atita timp cit nu am ceva mai bun de facut. Daca am un examen sau un eseu de predat sau ceva important legat de scoala, atunci nici nu se pune discutia de iesit”, explica fata.

Ar fi vrut sa-si gaseasca si o slujba, dar timpul nu i-a permis. Activitati se gasesc insa si pentru cei care vor doar sa cunosca oameni. “Acum sint bagata intr-un street team, se numeste “Oh, My God”. Vind bilete pentru petrecerile lor si am si eu acces gratuit la ele. Nu vin DJ-ei foarte cunoscuti, dar e buna muzica”, povesteste Sorina.

Desi cunoaste o parte din romanii din oras, mai mult de 30, timpul liber si-l petrece intr-o mai mare masura cu englezii. “Iesim in gasca, ne stringem si din camin, si de la cursuri, prieteni ai prietenilor”, explica studenta. Cu toate astea, spiritul de solidaritate intre romani este prezent: “Chiar acum am unul beat in camera mea, si-a pierdut cheile azi noapte la o petrecere”.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top