Iisus a înviat pe calea undelor

1001 de chipuri Niciun comentariu la Iisus a înviat pe calea undelor 0

Toma Marinescu este cunoscut, pentru cei peste 500 de raelieni din lista lui de Messenger, ca preotul Tomiță Raelian. E preotul ateu cu statusuri scandaloase care stîrnesc persiflări. „Mulți mă înjură, îmi spun jigodie sau mai știu eu cum, dar eu sînt ironic și le răspund prietenos”, pentru că liderul Mișcării Raeliene din România a învățat că gîndurile bune și cele rele, „sînt receptate, decodificate și puse într-o bază de date. Apoi, dacă procentul de gînduri bune este mare, ești propus pentru înviere. Dacă nu, vei rămîne mort. Iadul nu există”.

Și nu crede în multe alte lucruri. Uneori, frazele-i sînt atît de dure, încît nimic nu se clarifică, după cum susține bărbatul de 30 de ani, ci doar se complică și mai mult. Spune că  „există elohimii”, extratereștii care ne-au creat în laboratoare și care ne urmăresc de undeva de sus, de pe două planete dintr-un alt sistem solar. „La ei un an durează cît o mie de ani la noi, pentru că locuiesc foarte departe de soare. Una dintre planete e pentru mediocri, peste 7 milioane de elohimi, iar alta e pentru „geniocrați”, conducătorii lor, cele mai ilustre personalități din istorie. Sistemul lor politic se numește geniocrația. Sînt conduși de 700 dintre cei mai inteligenți elohimi și de asta le merge așa de bine”.

Tomiță le știe pe toate pentru că Rael, fostul jurnalist francez care a inițiat mișcarea încă în 1973, a fost desemnat profetul elohimilor, „ultimul, după Iisus și ceilalți”. Mai mult, Rael i-a și vizitat. „A stat cu ei la masă și s-a întîlnit cu toți profeții. Să știi, dacă pînă în 2025 totul va fi bine și vom avea o ambasadă pentru ei pe Pămînt, ni-i vor aduce pe Mozart, Einstein, Michelangelo și da Vinci, pentru că ei sînt acolo, înviați”. Adică, clonați. La fel cum a fost și Iisus, căruia i s-a făcut apoi un transfer de memorie și s-a putut înălța „pe calea undelor. E atît de simplu!”.

Preot de la ora 15

Doljeanul a fost primul român care a tradus cărțile lui Rael. A ajuns mai apoi și preot raelian de nivelul patru. „Sînt șase nivele ierarhice, Rael e la nivelul șase. Am multe responsabilități. Cei de la primul nivel nu pot, de exemplu, da interviuri, nu pot reprezenta mișcarea în fața presei și nici nu pot boteza”.

În timpul acestuia, care poate fi făcut doar de patru ori pe an, și „este explicat în mod științific”, codul genetic al noului adept este transmis pe calea undelor către elohimi „exact cum trimitem noi melodii pe Internet sau prin bluetooth”. Ritualul se face la ora 15.00 fix, „pentru că atunci trece satelitul în dreptul Terrei. Trebuie să ai o cupă cu apă, care conduce electricitatea, și să pui o mînă pe frunte. De multe ori simți ceva, un mic impuls sau de parcă nu ai mai avea energie”. Tomiță i-a botezat pe toți cei șapte membri ai mișcării din România, după care i-a dus la Rael. Speră și el, la rîndul său, să fie înviat după moarte, în Paradisul elohimilor. „Nu fumez și nici nu beau, pentru a-mi proteja codul genetic. Dar cu sexualitatea nu avem nici o problemă”.

Lina VDOVÎI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top