Iarna s-a urcat pe schiuri si patine – Fetele nu au permis de conducere pe patinoar

1001 de chipuri Niciun comentariu la Iarna s-a urcat pe schiuri si patine – Fetele nu au permis de conducere pe patinoar 9

Mister „Patinoar” vine incognito la „Feeria” de la Iulius Mall. Un batrinel l-a recunoscut si l-a deconspirat: „Vara, il intilnesti cu rolele pe Stefan cel Mare, acum il vezi aproape in fiecare seara la patinoar”. Intri in jocul lui fara sa vrei ,si il urmaresti in multimea de patinatori. E vitezoman si rateaza la milimetru ciocnirea de o fata frumoasa cind vireaza brusc si se strecoara printre invatacei. Curajul iti da si o doza de nebunie, si de teribilism. Mister „Patinoar” frizeaza accidentarea si trece la citiva centimetri de margine si risetele ce pareau sa ii incurce elanul pe traseu, s-au transformat in admiratie. Nu mai este nimeni ca el care sa rupa din gheata cu atita dedicatie. Si un Mister isi da seama de acest lucru mai bine ca o fata care isi repereaza admiratorii numai din coltul ochiului. Miscarea lui e simpla, mai putin joc de glezne si mai mult ritm din solduri, pasi inapoi, putin repaos prin alunecare. Fara triplu „tulup”.

Distractie cu sens unic

Ceilalti patinatori tin doar ritmul, de la stinga la dreapta, si dupa citeva zeci de minute, invers, sa nu ii ia cu ameteala. Se poarta si modelul de grup, „cel mai bun ii duce in circa si pe cei mai slabi“, iar in cazul indragostitilor, el o tiriie de mina pe ea. Nu se fac glume proaste, unul sa il impinga pe celalalt, cazaturile sint de buna voie. Nepriceputii sint stigmatizati cu urme de zapada si priviri furisate timp de-o curba. Ei sint putini si stau mai mult in mijlocul patinoarului sau pe margine. Isi fac mai intii curaj sa alunece cite cinci metri, dupa care, tematori, se prind cu disperare de parapet. Cei care au intrat pina la urma in joc au probleme cu autocontrolul. Dar nu le place atit de tare sa patineze incit sa nu vrea sa se opreasca. Invataceii au probleme cu parcarea regulamentara, usor, in curba, si se izbesc in margine. Barbatii privitori sint nemilosi numai cu fetele care nu stiu regulile de trafic pe patinoar, nu numai pe strazi: „Uite-le, vor sa sara gardul”.

Vintul iti musca din obraz mai tare si frigul te face sa te alaturi celor care deseneaza curbe pe gheata. Cu fularele in jurul gitului, e regula sa nu te incotosmanezi la patinoar, ai nevoie de libertate de miscare. Sa mai improvizezi si ceva miscari pe muzica house ce se aude din boxe. Rozul si o geaca in plus ii poarta ghinion unei domnisoare prea bibilite pentru a i se misca o suvita, cade de fiecare data cind incearca vreo miscare de dans.

Pentru atmosfera, pe linga aceasta Zina, se serveste o „Gogosica fitosica”, pahare cu tuica sau vin fiert si un hamburger. Linga Mall, ca la americani acasa.

Carmen AVADANOAEI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top