Foarfeca din mîna stîngă și succesul de pe lîngă

1001 de chipuri Niciun comentariu la Foarfeca din mîna stîngă și succesul de pe lîngă 21
Foarfeca din mîna stîngă și succesul de pe lîngă

„Filam cu furculița și tundeam cu o foarfecă de croitorie”, își amintește Lucian Savin de începuturile „carierei” sale de frizer în cămin. La început i s-a părut o joacă – tundea cu o mașină care avea un singur număr și care se detașa și la lumina nu foarte bună din camera sa de cămin. „Tundeam cu umbre”, spune Lucian zîmbind. Pentru a cîștiga clienți, le spunea tuturor că a făcut cursuri și că are o diplomă pe care o ține acasă. Studenții l-au crezut și l-au lăsat pe Lucian, băiatul șaten cu vîrfuri grizonate, să le aranjeze părul.

S-a născut în Piatra Neamț, a absolvit Arte plastice, la Liceul de Arte, dar a venit în Iași, să studieze la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată. De tuns s-a apucat încă din anul I, pe vremea cînd era cazat în căminul T18 din campusul Tudor Vladimirescu, iar prietenii săi se plîngeau că trebuie să meargă prea des la frizer. S-a oferit să îi ajute, iar acestora le-a plăcut rezultatul și l-au recomandat și altora. Cu băieții nu i-a fost prea greu, dar cea mai mare provocare a fost cînd la el s-a prezentat o fată cu părul lung și creț, care i-a cerut s-o tundă. Pentru ca noua lui clientă să fie mulțumită, a lăsat emoțiile deoparte, a încercat și a convins-o pe fată să mai treacă pragul „salonului” din cămin și a doua oară.

Dacă înainte obișnuia să se uite la tutoriale pe YouTube pentru a învăța noi tehnici de lucru sau cum se folosesc mașinile pe care și le-a cumpărat, acum Lucian are o experiență de cinci ani în domeniul coafurii. A făcut cursuri de hair-styling pentru a se putea angaja la un salon din Iași, iar datorită hobby-ului său exersat în căminele din Tudor nu i-a fost prea greu. „Nu mi-a fost frică, am avut încredere în mine. Fetele s-au bazat pe recomandările altora, au văzut că le crește repede părul după ce le tund și au continuat să vină la mine. M-a ajutat foarte mult acest lucru. Totul este posibil!”, spune acesta cu optimism. Deși e încă student masterand și lucrează toată săptămîna, Lucian continuă să își tundă colegii, doar că de data asta într-o altă cameră de cămin.

Text de: Andreea CIBOTARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top