Fizica din parcuri, online

1001 de chipuri Niciun comentariu la Fizica din parcuri, online 14

Cursurile s-au mutat din sălile de clasă în cluburi și, după venirea verii, și în parcuri. În amfiteatrele rămase goa­le unii profesori se consternează de nerușinarea ge­nerațiilor actuale, în timp ce alții se adaptează, aducînd cur­surile acasă la studenți. „Cred că am fost primul ca­re a realizat ceva în domeniul me­di­tațiilor online în Ro­mânia, am avut pe rînd site-urile tes­tegrila.ro, e-me­ditatii.ro și apoi meditatiionline.ro, care este la ora actuală cel mai mare site de profil din țara noastră”, mărturisește profesorul Ștefan Pușcă.

În prezent este lector la U­ni­ver­si­tatea Politehnică din București un­de predă fizica de 23 de ani iar „de site-ul de meditații mă ocup în timpul liber. L-am conceput în așa fel în­­cît să fie foarte ușor de accesat. Nu ne­­cesită nici măcar crearea unui cont pe site”. Platforma aduce elevilor și stu­­­denților „meditații gratuite” sub for­­­ma a „peste 5000 de probleme com­­­plet rezolvate cu indicații a­mă­nunțite și evidențiera tuturor etapelor de rezolvare la matematică și fizică. Toată teoria de gim­naziu și liceu la ambele materii, materiale pentru lim­ba română și economie, pentru Ba­calaureat și admiterea în facultate”. Și nu lu­crează singur la el. Încă 30 de profesori colaboratori îl ajută și descîlcesc ce­le 200 de mailuri cu întrebări pe care le primesc zilnic, de la cei peste 40.000 de tineri care ca­u­tă o soluție rapidă la problema e­xa­me­nelor. „Lucrăm în prezent la ex­tin­derea platformei, inclusiv cu fa­ci­li­tăți de vi­­deo-chat. Sînt însă dificul­tăți în plă­tirea profesorilor colaboratori la vi­­itoarea platformă”, spune lec­torul Puș­că apăsînd pe ultimele cu­vinte.

Pînă la urmă, toată munca o face pentru cei care vor să învețe, pentru că parcurile și cluburile vor fi pline în continuare, chiar și site-ul fiind „un cadou pe care am vrut să îl fac e­le­vilor care au dorința să învețe bine”.

Cătălin HOPULELE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top