Fantomele isi invita partenerii la dans

1001 de chipuri Niciun comentariu la Fantomele isi invita partenerii la dans 7

Pentru Music Pub, fosta “Taverna cu fantome” cum inca o numesc clientii mai vechi, vineri e seara cu cel mai mare succes la clienti. Dupa ora 22.00 clubul este aproape plin. Locuri la mese nu mai sint, nici in partea de jos, si nici in barul “superior”. Multi stau pe jos sau pe scarile care separa cele doua sectiuni ale pub-ului. Si asta pentru ca, dupa ce intra in graba si seriosi, se incalzesc si isi acordeaza instrumentele, baietii de la Excentric Blues Band trec direct la cintat.

Dupa ce se “incalzesc” si ei cu citeva beri si prind putin curaj, petrecaretii sint gata de dantuit. Fiecare baiat isi ia prietena sau tipa de-abia cunoscuta, la masa la brat si pornesc spre mijlocul pub-ului, sau chiar linga formatie, sa “simta” muzica. Culoarul ingust si uneori anevoios dintre mese este numai bun pe post de ring de dans pentru cei mai putin timizi, care cauta distractie cu orice prilej. Singurii incomodati de lipsa de spatiu sint cei care vor sa mai mearga la bar pentru o noua comanda si trebuie sa se strecoare printre toti dansatorii.

Dans de taverna

Dupa cum sugereaza si numele trupei, genul de muzica abordat este bluesul. Fie ca danseaza lent, fie ca sint mai saltareti, voia buna pare sa cuprinda pe multi dintre clienti. Miscarile stingace sint ascunse oricum de lumina difuza. Melodiile sint remake-uri dupa piese consacrate ale genului. Fanii recunosc cu usurinta “You Don’t Love Me No More” sau “What a wonderful world”.

Se cinta vreo trei ore, timp in care singurele pauze luate de dansatori sint cele pentru o vorba sau un pahar. De la celelalte mese se aud sticle ciocnind, risete si, la sfirsitul fiecarei melodii, aplauze sau aclamatii. Barmanitele cunosc melodiile pe de rost, si le poti surprinde fredonind cite un vers in tandem cu formatia in timp ce mai string cite un rind de sticle de pe mese. Patronul priveste din capul scarilor din mijlocul barului formatia, dansatorii si tot tumultul placut care se desfasoara.

Intotdeauna se gaseste cite un individ putin mai fericit ca restul si, singur fiind, incearca sa fure cite un dans de la partenerele celorlalti. Exagerat de galant, dar impiedicat si cu vorbe rastalmacite de alcool, trece pe la fiecare masa, invitind domnisoarele la dans.  Si daca este refuzat nu se supara. Se urca pe o banca sau direct pe masa si isi continua dansul.

Un cuplu se ridica si da sa plece, dar se intoarce la auzul melodiei “Love Me Tender”. Au noroc, tipul care incerca s-o abordeze pe fata mai devreme acum sta cu capul pe masa si isi poarta propriul dans cu o sticla goala.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top