Energia celor care aleargă Soarele

1001 de chipuri Niciun comentariu la Energia celor care aleargă Soarele 27
Energia celor care aleargă Soarele

În anul în care toți liceenii sînt stresați de bacalaureat, Șer­ban Marin se gîndește entuziasmat la care va fi următoarea ie­și­re în club. Elev în clasa a XII-a la Colegiul „Costache Ne­gru­zzi”, Șerban este DJ apreciat în Iași și deja de doi ani în­vîr­te discurile platanelor pentru a aduce boxelor din cluburi via­ță. Tînărul zice că se simte bine deja în acest mediu, iar con­vin­gerea că trebuie să continue o are mai ales după ce piesele sale au fost preluate de artiști străini pe arene din America și din Franța. Băiatul povestește că pasiunea aceasta a început pe la 15 ani, cînd a mers la un concert în „Zona Veche”, unde mixa Keeble, un tip de vreo 26 de ani, „mai vechi” cum îi spune el, de care i-a plăcut foarte mult asta și și-a propus să facă ace­lași lucru. Acum această pasiune a devenit o activitate cons­tan­tă, „am avut norocul sa fiu chemat la București la Arena Dnb, la Tîrgu Mureş şi am multe petreceri în Iaşi”, men­țio­nea­ză bă­ia­tul, spunînd că ar vrea foarte mult să meargă și în alte țări.

Alături de trei colegi, Șerban este fondator și organizator al evenimentelor numite „Chase the sun”, la care tinerii invită di­verși artiști de muzică electronică din Iași, iar pînă acum au reușit să-l aducă pe cunoscutul DJ britanic, „50 Carrot”, cel care la doar 17 ani a lansat o piesă care a adunat un milion de vi­zua­li­zări. Șerban, cu numele de scenă Evolve Dubz, zice că după li­ceu vrea să facă Facultatea de Economie și Administrarea Afa­cerilor, pentru că știe că-i vor prinde bine elemente de or­ga­ni­za­re și administrare în ceea ce face el. „În alte țări sînt mai mul­te posibilități, iar la noi zice că trebuie să te ridici din cenușă pentru a evolua. Ca să te lansezi ca DJ trebuie să nu te gîn­dești cum să te lansezi, ci cum să fii mai bun”.

Părinții nu i-au interzis băiatului să se joace de-a muzica, chiar dacă „inițial nu au luat-o în seamă, spunînd că e o pasiune, un hobby. Băiatul spune că totuși a simțit mereu susținerea lor și le înțelege atitudinea ocrotitoare pe care o au, fiindu-le tea­­mă să nu se lase pradă drogurilor sau altor vicii. Este con­ști­ent de toate riscurile, dar pentru el este important să facă ca lu­mea să se distreze împreună cu el. „Ni­cio­dată nu m-am gîndit să schimb muzica în funcție de public, cred că dacă publicul se plic­ti­sește este vina mea că nu fac ceva bine”.
Se gîndește că ar fi bine să plece la București, ar avea po­si­­bilitatea să se mute și-n America sau ar putea să rămînă în Iași și să continue ceea ce a în­ce­put. Visul lui ar fi să aibă o hală, un­de să organizeze festivaluri, evenimente de rang mondial, pen­­tru că „vreau să ajung la nivelul în care să fiu DJ, să fac ce știu și să nu mai am nevoie de alt job.”

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top