Ecologiști de-o șchioapă

1001 de chipuri Niciun comentariu la Ecologiști de-o șchioapă 8

Grădinița „Sfîntul Sava” din cen­­trul Iașului găzduiește un număr de mici meșteșugari care s-au a­du­nat pentru a organiza o zi inedită de Mărțișor. Din plastic, resturi de cre­ioane și hîrtie colorată, Mihnea, a­lă­turi de colegii săi au început sa confecționeze mărțișoare din timp pentru a se asigura că 1 martie nu-i prin­de nepregătiți.

Și pentru a avea o mo­tivare, copiii și-au propus să nu le țință doar pentru ei, ci să le vîndă mai departe celor care nu vor doar să dăruiască un mărțișor, ci să-i și a­ju­te pe copii să-și atingă scopul.

Picii vor ca din vînzarea măr­ți­șoa­relor să strîngă bani pentru a cum­păra semințe de flori și copaci, pe ca­re să le planteze în curtea gră­di­ni­ței. Așezați pe scaunelele lor, micii meșteșugari, veseli și mereu puși pe trăsnăi, au mărturisit cu nerăbdare că ceea ce fac e foarte ușor pentru sînt ajutați de doamnele educatoare și de pă­rinți.

Pe hîrtia colorată de care stă a­ta­șa­tă ața albă și cea roșie, copiii au li­pit cu multă atenție bucăți de scoici sau mărgeluțe găsite probabil prin si­petul mamei. Deși încîntați de faptul că în ultima vreme au primit mulți vizitatori, cei mai ștrengari fie au refuzat să vorbească, fie au pro­mis că pînă pe 8 martie vor face un măr­țișor frumos pe care îl vor dărui ma­mei. Ecologiștii au adus cu siguranță primăvara prin zîmbetele lor, chiar dacă afară iarna încă se așază. Iar mărșisoarele lor, diferite de cele pe care le cumpărăm pe fugă cu cî­te­va zile înainte de 1 martie sînt de do­­uă ori mai frumoase, odată pentru că aduc cu adevărat primăvara prin co­loratura lor și, în al doilea rînd, pen­­tru că sunt făcute cu multă dă­ru­ire de micii meșteșugari.

Alexandra ȘANDRU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top