Dragostea virtuală are viruși

1001 de chipuri Niciun comentariu la Dragostea virtuală are viruși 21
Poveștile de dragoste cu final nefericit

S-au întîlnit acum trei pe profi­lul de socializare „Tagged”. Deși nu se puteau suporta și se certau me­reu pe Messenger, continuau totuși să vorbească. Fiecare dintre ei avea pe cineva, dar după cîteva luni am­bii au rămas singuri. Maria, fata din Bacău, l-a invitat pe Sorin, băiatul mai mare cu un an din Cluj, la ma­jo­ratul ei în aprilie 2012, deși știa că tatăl ei, Ilie, nu este de acord cu el. „Mă gîndeam să îi spun că e un co­leg de clasă, dar cînd Sorin a venit obosit de pe drum, s-a așezat direct în pat și a adormit. Tata și-a dat sea­ma că ceva nu e în regulă și a trebuit să îi spun adevărul”, măr­turi­sește tînăra cu ochi albaștri și păr de culoarea castanei.

Pentru mo­ment a fost totul bine, dar a doua zi de di­mineață tatăl ei s-a trezit brusc și l-a dat pe băiat afară din casă. Îi dis­plăcea timiditatea lui și faptul că era de la distanță. Era șapte di­mi­nea­ța, ploua, iar el nu cunoștea ora­șul. Dar fără ca cineva să știe, Sorin vorbise cu un prieten, Eduard, cu­nos­cut tot pe Internet, dar de data asta de la jocul CounterStrike în re­țea, ca să îl găzduiască timp de o săp­tămînă, deoarece vroia să îi facă o surpriză Mariei și să stea mai mult timp cu ea. În acele șapte zile fata a ie­șit în fiecare zi în oraș, sub pretextul că iese cu prietenii. Fiecare vorbea în limba lui sau mai exact, vorbeau în regionalisme, el din Ar­deal, ea din Moldova. Asta a făcut ca re­la­ția lor să fie o oază de glume. „M-a întrebat dacă vrea să mă «hintuț» și am crezut că îmi face propuneri in­de­cente încă din primele zile. Apoi mi-a explicat că, de fapt, vroia să mă dea în leagăn”, iar colțurile gu­rii se trag într-un zîmbet larg.

Zile pe fugă

Fiindcă s-au înțeles bine încă din prima săptămînă, băiatul a re­ve­nit și în vară. A stat o lună la Eduard, iar părinții lui îl iubeau ca pe propriul copil. Venea la Maria acasă cînd tatăl ei era plecat la serviciu. Toți apropiații familiei știau de relația dintre cei doi tineri, dar nici unul dintre ei nu i-au spus nimic lui Ilie. Pînă și bunicii îi acopereau pe cei doi, dar din partea mamei se bucurau de cea mai mare susținere. „L-am luat la țară la bunici la cules de prune, găteam împreună și, de mul­te ori, Sorin îi pregătea tatei pa­chetul cu mîncare pe care trebuia să îl ia la muncă”. Așa au trecut doi ani din viața celor doi, el venea în weekend-uri și vacanțe la ea, și se ascundeau mereu de Ilie.

După doi ani de fugă ca în te­le­no­vele s-au despărțit. El vroia ca ea să se ducă la facultate la Cluj, ea sim­țea că dacă se va muta cu el s-ar fi sim­țit închisă ca într-un glob de cris­tal. De aceea a rămas la Bacău. Pri­mul semestru din anul I de faculta­te a fost îngrădit de certurile din cau­za geloziei lui. Așa că Maria a ho­tă­rît să renunțe. Vroia un viitor sigur și liber, nepătat de minciuni inu­tile. Acum are pe altcineva, iar tatăl ei știe despre el. Crede că ex­pe­rien­ța cu Sorin a fost o dovadă de curaj care a maturizat-o, dar pe care nu ar mai repeta-o.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top