Din pub in bar

1001 de chipuri Niciun comentariu la Din pub in bar 5

Weekend-ul incepe de joi, el nu se termina niciodata brusc deoarece, cu fiecare petrecere, este in prelungire. Studentii dau din pub-uri in baruri sau in cluburi cu pretentii  mai mici sau mai mari, in functie de buget. Andrei este in anul intii si sfatuieste pe oricine ca “orice iesire in oras trebuie sa  inceapa in London Pub, o data la trei saptamini”. Merge cu amicii, prinde si cite un meci, si-atunci atmosfera devine “super”, mai ales ca “aici clientela nu este atit de dubioasa ca in alte localuri de prin zona”.  Barul se afla in hotel Astoria, specificul este britanic si nu-i de mirare ca fanii Londrei si-au tapetat peretii cu tablouri din orasul de pe Tamisa, imagini vechi, turistice. “London Pub” este acasa. Dar ce e british e si select. Oana din anul al doilea de la Litere “chiar se simte bine aici”. Din alte motive: “Poti intilni si posibilul tau viitor barbat, niciodata nu stii de unde poti sa ai succes, mai ales daca mai este si unul strain”.  In pub mai vezi straini rasfirati in puncte fixe, mereu linga o masa ocupata numai de fete sau linga paharele pline de la bar. De vina este hotelul, cetatenii cazati devin clienti doar cit strabat holul de la receptie pina la usa pub-ului. Insa in “London” nu poti fi atit de “ne-gentleman” incit sa te tii de fata de masa cerind inca un ultim rind, mai ales daca este simbata si sesiunea de distractii se pregateste si in alta parte.

La un sfert de ora de “London” se afla  “Bartenders”, un alt loc in care clientii fideli se simt de-ai casei. Mariana, studenta in primul an la Drept se da de gol, un club interesant nu trebuie sa il cauti, de obicei te nimereste el pe tine: “Pai locul l-am descoperit intimplator, tocmai veneam de la rotiseria de prin zona si am gasit localul, era  miercuri si era o atmosfera super cind am intrat”. “Bartenders” e clubul de toate zilele: “Si ce imi place aici este ca poti sa vii chiar daca nu e weekend, ai si noapte de drum and bass, ai si noapte pentru melodii din anii ’80 ‚ ’90, si evident si noapte de house.” Acestea sint singurele cuvinte de prezentare intre cei care se fac amici in jurul unei sticle de bere sau pe ringul de dans, se recunosc cu fiecare seara de distractie.

In rest, vorbeste muzica pentru ei: progressive, house si drums, drill’n bass, breakcore gabber sau drumfunk. Clientii se cunosc de-o viata abia dupa un metru de shot-uri.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top