Dascălii care își dau disertația în sălile de clasă

1001 de chipuri Niciun comentariu la Dascălii care își dau disertația în sălile de clasă 18
Dascălii care îți dau disertația în sălile de clasă

Ei sînt tinerii pentru care meseria de dascăl a fost un vis născut încă din fașă. Împărțindu-se între facultate și munca de profesor, ei abia dacă mai găsesc timp să frecventeze cursurile la care s-au înscris, dar nu se plîng deoarece fac exact ceea ce spun că și-au dorit încă din copilărie. Deși drumul din cămin pînă la școală e lung și durează cîteva ore sau trece prin locuri rău famate, aceștia se trezesc zi de zi cu noaptea în cap pentru a-și întîmpina întotdeauna la timp micii învățăcei. Au ales această profesie din dragostea de a învăța copiii ceea ce au încățat și ei, iar satisfacția pe care o au la sfârșitul zilei nu se compară cu nimic. Aceștia sînt oamenii care au cea mai grea meserie din lume, aceea de a forma viitori adulți.

Ionuț TEODERAȘCU | Fuga de la catedră, o temă nefăcută

Ovidiu MIHAI | Catedra coborîtă din turnul de fildeș

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top