Dansul spicuitorilor

1001 de chipuri Niciun comentariu la Dansul spicuitorilor 4

Cu pancartele ridicate, studenții de la Agricultură au aș­teptat în fața clubului Skye în grupulețe de cîte cinci. Într-un final, pre­zentatorul a luat microfonul în mînă și a început să facă glume, încercînd să le readucă tinerilor cheful de petrecere. Cele ce i-au făcut de fapt să țipe și să danseze pe bo­boci, au fost fete­le trupei The Sky, care au des­chis show-ul cu un dans rusesc.

Întrucît tema balului a fost „Șco­larii au venit la facultate”, în cîteva minute pretendenții la titlu au urcat pe scenă costumați în uniforme rebele de școală. În­să defilarea și prezentarea i-au trimis pe colegii lor după bău­tu­ră și țigări.

Bobocii s-au mai înveselit abia cînd au fost invitați la dans. Pe scenă au fost acompaniați de tînărul cocoțat pe picioare mari, de lemn. Au coborît pe „dansul pinguinului”. Și de ce să-i streseze cu ba­nalele întrebări pe care mereu le pregătește proba a treia? Orga­ni­za­torii s-au gîndit mai de­gra­bă să-i pună să ghicească perso­najele ce se perindau prin fața lor. Cea care a atras atenția pu­blicului ne arăta o capră cu apa­rat dentar.

Spre final, chiar cei care s-au ocupat de organizare au pre­gătit pentru boboci un pamflet, în ca­re, „fără nici o sugestie”, după cum a spus prezentatorul, au apă­rut pe scenă un gunoier, o măturătoare și un marinar. Su­ge­rînd un conflict, aceștia au fă­cut o scenetă, pe fondul căreia se perindau o serie de melodii. Păcat că publicul și-a dat seama despre cine era vorba.

Cînd băieții de la Fără Za­hăr au început să cînte despre cosit și tractoare, bobocii de la Agricultură și-au dat seama că, dacă mai stau mult în club, s-ar putea să rateze cursul de a doua zi dimineață.

Alexandra ȘANDRU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top