Da, ascultăm muzică tehno!

1001 de chipuri Niciun comentariu la Da, ascultăm muzică tehno! 26
Da, ascultăm muzică tehno!

„Vorbeam cu un client american la telefon și la un moment dat mă în­treabă: «Voi ce fel de muzică as­cul­taţi în România?» şi am rămas ne­du­­merit… Apoi mă întreabă: «Dar voi aţi auzit acolo de muzică tech­no?»”, povesteteşte amuzat Mădălin Ne­cu­laeş, student la Universitatea Teh­ni­că „Gheorghe Asachi” din Iaşi, la Fa­cultatea de Mecanică. Spune că nu tre­ce des prin astfel de experienţe cu clienții săi și că de obicei oamenii ca­re îl sună sînt mai prietenoşi. A­me­ri­canului i-a explicat cum să mute o i­coniţă pe desktop, iar el a rămas cu un gust amar în urma conversaţiei.

Mădălin este în ultimul an de fa­cultate, iar cînd nu îşi pregăteşte lu­crarea de licenţă muncește la un call-center în Iaşi, companie în cadrul că­reia trebuie să rezolve prin con­ver­sa­ții telefonice probleme întîlnite în do­meniul IT. „Lucrînd cu americani tre­buie să ne pliem pe programul lor. Ei încep munca pe la 8-9 dimineaţa ceea ce la noi înseamnă 16-17 seara, iar acest lucru îmi permite să merg şi la facultate şi să am şi destul timp li­ber”, explică Mădălin, mulțumit fiind că are un program flexibil la ca­re se poate adapta cu ușurință. Un zîm­bet îi apare pe buze în momentul în care povesteşte că este sunat de oa­meni care lucrează în programe re­la­tiv complicate, dar îi cer ajutorul cu un lucru minor, iar el știe mereu cum să rezolve problemele acestora. Spu­ne amuzat că indienii au un accent des­tul de greu de înţeles așa că în­cear­că să îl mascheze vorbind încet pen­tru a face să pară că știu limba en­gleză.

Crede că în facultate contează foar­te mult să faci practică, nu să te laşi în baza cursurilor, pentru că a­tunci cînd faci ceva concret înţelegi mai bine şi înveţi mai repede, așa că el a învăţat limbaje de programere sin­gur pentru că în facultate nu se pu­ne accent pe ele. În call-center a a­juns să lucreze pentru că se să­tu­ra­se să împartă pliante pe un salariu mo­dest şi a vrut să facă ceva ce îl pasi­o­na și din care să și cîștige mai bine, așa că a ales să lucreze cu cal­cu­la­to­­rul.

Înalt, corpolent, cu părul castaniu şi cu o faţă rotundă încadrată de bar­bă, Mădălin pare impunător, însă are o vorbă dulce și te face să vrei să îl cu­noşti mai bine prin felul său cald de a povesti întîmplări obișnuite din viața sa. Suţine că în copilărie a fost le­neş şi puţin mai durdului, nu îi plă­cea să iasă pe afară, ci preferea să stea în casă să se joace jocuri pe calcula­tor. Pasiunea pentru tehnologie o are tot de atunci, din copilărie, cînd ta­tăl său i-a trimis un computer din stră­inătate pe care, la scurtă vreme du­pă ce l-a primit, l-a stricat din gre­şea­lă, iar pentru că atunci nu erau aşa de mulţi oameni specializaţi în IT a tre­buit să îl repare singur şi a reuşit.

de Diana MARCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top