Clubberii cu noaptea in cap

1001 de chipuri Niciun comentariu la Clubberii cu noaptea in cap 11

Arta fara portative

Liniste. Bataile inimii devin din ce in ce mai alerte. Te trezesti in fata unor oameni necunoscuti, care te privesc din cind in cind cu coada ochiului in timp ce isi sorb cu superioritate bauturile, tolaniti pe canapele. Ai doar citeva secunde sa iti dai seama ce cauti acolo, pina se termina introducerea instrumentala, iar uitatul in pamint nu prea ti-e de ajutor.

Sesiunea de karaoke de joi seara s-a mutat din Finley in Picasso. Amatorii de “dat in spectacol” nu au preferinte in ceea ce priveste locul unde pot sa-si etaleze talentul; atita timp cit au un microfon si o scena, sint multumiti. Globul de disco sclipitor si decorul artistic tin locul panourilor avangardiste si luminilor orbitoare dintr-un concert adevarat. “Veteranii” clubului de karaoke nu mai au demult retineri. Isi anunta melodia si cinta fara sa se mai uite la ecranul cu versuri. Unii chiar au voce: interpretul melodiei “New York, New York” nu s-ar rusina sa concureze cu Frank Sinatra. VJ-ii iau domnitele petrecarete la dans si socializeaza cu toata lumea, fara discriminare: “Oricine are voie sa cinte, nu?”.

La fel gindeai si tu, pina acum citeva secunde. Cind vine vorba de distractie, prietenii nu au scrupule, dar se intrec in tertipuri: iti dau ghionturi si fac eforturi sa te convinga ca va fi bine, ca trebuie sa incerci, “doar n-o sa doara”. Iti dai seama ca te-au amagit abia dupa primul vers. Ai luat nota prea sus si nu te mai poti opri pina la sfirsitul refrenului. |sta e momentul in care cel care cinta melodia preferata iti devine cel mai aprig dusman. VJ-ii isi fac de lucru pe la bar, spectatorii incearca sa se concentreze asupra modului in care urca bautura de-a lungul paiului, iar prietenii se prefac anevoie ca isi sufla nasul. Mai tragi o data aer in piept, il injuri in gind pe solistul cu voce imposibila si schimbi abordarea la mijlocul melodiei. Dintr-o data, vocea ta adevarata, care le zgiriie urechile vecinilor cind faci dus, suna mult mai bine decit pitigaiala de mai devreme: toata lumea te aplauda, usurata, iar unul dintre VJ te ajuta cu finalul.

Tirziu in noapte, o domnisoara sigura pe sine cinta ultima melodie, cu voce calda si patrunzatoare. Pe drumul spre casa, o pana de curent stinge luminile felinarelor. Nu esti superstitios, asa ca n-ai nici un motiv sa crezi ca ar fi vreun semn in calea viitorului tau de artist. S-a tras doar cortina.

Andra MARDARE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top