Cheia sol la început de catalog

1001 de chipuri Niciun comentariu la Cheia sol la început de catalog 1

Pășește nesigur în pantofii cu to­curi de 12 centimetri, vocea îi tre­mu­ră, pînă cînd închide ochii și în­ce­pe să cînte. Abia atunci uită și de pan­tofi, și de emoții. Au înscris-o două dintre co­legele de cameră la prese­lec­ția X-Factor, pentru că știau că de bu­nă­vo­ie nu s-ar fi încumetat să vină. Își așază, încruntată, rochia gri care-i a­lu­necă pe șolduri și e convinsă că trebu­ia să-și pună alta.

Vocea din perete

A plecat în grabă de la examen, cu trei prieteni după ea ca să o sus­țină. A mai participat la concursuri lo­cale de muzică populară. „Dar nu am avut emoții. Și chiar am cîntat mai bine în prima zi de concurs, nu­mai de drag, că era așa de frumos băr­batul din juriu”. Pentru preselec­ția de a doua zi a machiat-o colegă și cameramanul a stat cu obiectivul nu­mai pe ochii ei mari „dă-ți părul să ți se vadă ochii ăia superbi albaștri”. Rî­de cu prietenele ei de „domnul ca­me­raman care îmi tot spune să fac un X-Factor cu mîna la inimă, de zici că interpretez imnul”.

Cîntă de cînd se știe. Și singura da­tă cînd a văzut emoție în ochii ta­tă­lui ei a fost atunci cînd a auzit-o pri­ma dată la microfon. A cîntat sub duș pînă a ajuns la că­min, iar co­le­ge­le de cabină au redus-o la tăcere. Dar în cameră colegele stă­­ruie pe lîngă ea să le cînte de la Inna pînă la Irina Loghin. Dianei îi pla­ce mult melodia „20 de primăveri”, din folclorul bucovinean și plînge de fiecare dată cînd o aude din gura Aurei. O ascultă și pe YouTube, dar va­rianta originală nu îi stoarce nici o la­crimă, „e ceva în vocea Aurei…”. Își amintește că în primul an de fa­cul­tate, colegele de cameră, cînd le cu­prindea dorul de casă, aveau ochii umflați și nasurile roșii și tot voiau să mai asculte o dată „Casa pă­rin­teas­că nu se vinde”. Într-o seară s-au trezit cu o colegă din camera vecină, care voia să afle cine cîntă așa de du­ios.

A cîntat alături de Ansamblul „Ci­prian Porumbescu” din Suceava și în Franța alături de alți tineri din satul natal, Volovăț. „Cel mai mult îmi place să cînt muzică populară, cu asta m-am format”, dar se mul­țu­meș­te să fredoneze tot ce vor prie­te­ne­le ei. Cei din juriu se întrebau ce caută o fată cu voce ca a ei la Litere, iar Aura vrea doar ca vocea ei să stri­ge elevii după catalog la orele de en­gleză.

Ramona BALABAN

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top