Ceai pe gheata

1001 de chipuri Niciun comentariu la Ceai pe gheata 6

Suria Bonalli de la Mall se misca bine. S-ar da ea peste cap, ca la ultimile competitii, dar cine stie, poate patinele inchiriate cu „sapte lei, noaptea” o string. Oricum, se limiteaza sa patineze alaturi de ceilalti, nu face nici un fel de scamatorii. Phillippe Caldeloro ii intrece pe ceilalti fara probleme, se lasa pe-o parte, mobilitatea coapselor il ajuta sa vireze mai bine printre ceilalti petrecareti ai patinoarului din „Tudor”. Prestatia celor veniti joi seara sa patineze este proasta si cei care stau pe margine incalziti doar de un ceai nu inteleg ce mare distractie iti poate aduce o cazatura zdravana.

Indragostitii aluneca usor, tinind cu virful degetelor mina prietenei care experimenteaza pentru prima data taria ghetei. Durerea e alungata cu un pupic pe frunte, exact sub caciulita din lina primita de Craciun. Tinarul cu geaca de motociclist are trei fete de instruit. „Ma jeneaza o patina”, este primul moft al brunetei. Blonda nu e suparata nici cind zapada roasa de pe patinoar ii patrunde prin pantalonii roz din fis. Ride ca de un drog al iernii.

Oricum, pe gheata rusii sint cei mai buni. Imbracati foarte gros, plutesc mai bine cei care au burta. Evgheni Plusenko a chelit si e singurul de pe pationar care stie miscarea cu spatele. E concentrat si pielea de pe frunte, inrosita de la ger, se increteste de incordare. Campionii ghetii care se anina intr-o patina de dragul cazaturilor se mai poticnesc doar ca sa-si traga sufletul, sprijinindu-se de margine.

Doi barbati cu salopete, veniti direct de la munca se indeamna unul pe altul. „Hai, ca sa-mi mai sparg burta o data”. „Poate se sparge gheata sub ei”, glumeste un bunic ce-si face datoria fata de nepotel, de a astepta. Baiatul, cu obrajii perpeliti in frigul lui ianuarie, se opreste dupa fiecare tura si-i gifiie in fata bunicului. „Hai, mai ai cinci minute, ba trei, un minut mai e, hai, mai bine iesi ultimul de pe patinoar”. Cu rucsacul nepotului in spate, acesta nu se poate abtine sa nu-l laude putin. „S-a descurcat din prima cu patinele. Nu stiam ca o sa faca fata asa repede ghetii”, mai spune acesta. Gata, spectacolul s-a terminat. Pirtia s-a golit. Au mai ramas doar citeva zgitii care se lasa fugarite de angajatii patinoarului. Urmele distractiei se sterg cu masina de netezit gheata.

Andreea ARCHIP

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top