Campusul fara pahare

1001 de chipuri Niciun comentariu la Campusul fara pahare 4

Cristi se ridica si da volumul mai tare la melodia lui Andrei. I se pare ca-i prea incet si oricum la ora noua seara nu doarme nimeni. Desface prima sticla de doi litri de bere, daca tot e muzica buna. Nu dureaza mult si apar doi dintre colegii de la camera alaturata. “Frate, ce tare-i piesa asta. Da mai tare si hai pe modul. Ia si berea, aducem si noi”. In curind, in spatiul mic dintre cele doua camere stau cinci baieti cu doua PET-uri de bere si jumatate de pachet de tigari. Discuta cu voce tare despre femei, meciuri, tras muzica de pe Internet si viata de camin: “Avem cel mai mare frigider de pe palier. Tinem toate borcanele afara, pe pervaz, si la cit de frig e, numai bine stau”, spune unul dintre ei in timp ce scrumeaza in chiuveta. Mai lasa apa sa curga odata la citeva minute pentru a spala scrumul. “Lasa usa deschisa, sa se auda mai tare. Nu duc mai mult boxele astea”, spune Cristi. La petrecere se alatura inca doi baieti de la modulul de vizavi: “Le-am sunat pe fete, da’ au iesit deja. Hai sa terminam berea asta si mergem si noi”, hotaraste unul dintre ei.

Distractie la Max

Barul rockerilor este in spatele caminului T13, loc deschis pina se crapa de zi. Trei tineri deschid usa zgomotos si se asaza la prima masa. A fost ziua lui Marcel alaltaieri si de atunci beau incontinuu. “Am avut mai devreme niste tuica in camin, dar s-a dus toata. Nu stiu cine-a mai ramas in camera, noi am iesit la o gura de aer”, spune studentul. Comanda cite o bere, dar pina sa guste bine din ea, doi dintre ei au deja capul pe masa si se gindesc la cursurile de a doua zi. Unul dintre baieti sparge un pahar in timp ce-si face culcus mai bun printre sticle. “Sa-i spui ca-i trei lei paharul”, zice barmanul absent, in timp ce stringe restul de sticle.

Curentul se stinge si, dupa un strigat scurt, baietii de la alta masa incep sa cinte. Melodia haiduceasca “Ripa” si “In umbra marelui urs” de la Phoenix sint preferatele lor. Dupa jumatate de ora se reaprinde lumina si incepe muzica. Nici un portofel furat sau ceas declarat disparut, au plecat doar citiva tineri. Sub umbra marelui urs s-a furisat si studentul care a spart paharul.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top