Blonda lui Becali

1001 de chipuri Niciun comentariu la Blonda lui Becali 6

Gigi Becali nu va face nici un fel de blat la alegerile locale de anul acesta. De asta nici n-a venit la Iasi in campanie, pentru ca “steaua” noii generatii n-o fac milioanele de euro, ci tinerii. Gabriela Boca, la 27 de ani, vrea primaria Iasului. Rautatile care-o numesc “blonda lui Becali” n-au temei, ea este de fapt bruneta, chiar daca in facultate i-a placut rosul la par.

Si-n plus, ea nu face politica. “Nici nu voi vrea vreodata sa fac politica. Un primar trebuie sa fie manager, nu politician”. Iar ea a terminat acum trei ani Administratia Publica de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, iar de trei ani conduce filiala BRD din “Alexandru”. In PNG a intrat pentru ca e “pentru generatia asta tinara”.

Strategie: blugi si decolteu

Campanie face in fiecare zi, prin cartiere, imbracata in blugi si cu platforme de cel putin sapte centimetri. Decolteul e aproape subinteles, la virsta ei. In ceea ce priveste pregatirea, “a avut cineva experienta inainte de a veni la Primarie? Am facut patru ani de administratie publica, lucrez intr-un post de conducere, am o echipa in care am incredere, unde este problema?”. Acum sta linistita la sediul partidului si fumeaza tigari slims. In mai multe locuri sint post-it-uri cu mesaje gen “Pls pastrati curatenia!”. Spune ca iesenii i-au promis cit se poate de sincer ca o vor vota, chiar daca n-a avut o campanie prea vizibila. “Am avut chiar o idee sa facem o campanie amuzanta, dar am spus ca este deja destul circ in campania asta, asa ca am ales sa mergem sa vorbim direct cu oamenii”.

De coruptia din primarie nu se teme “un buchet de flori, o ciocolata, aia nu e coruptie”. De spaga aceea adevarata, mai mare decit un salariu obisnuit, o sa scape usor pentru ca “noi o sa lucram in slujba cetateanului, nu invers. Asa cum tu ai incredere in copilul tau cind il lasi in lume, asa o sa aiba si oamenii incredere in noi”, spune convingator. In Palatul Roznovanu, sediul Primariei, nu va exista, cit timp va fi ea primarita, nici o culoare politica. Gabriela Boca nu-i uita si pe adversarii sai, mai in virsta. “Cel mai important lucru de pe pamint are nevoie de noua luni, daca am putut sa cirpim in doua luni jumate din Iasi de ce mai e nevoie de timp?” Ca un adevarat sportiv, si un politician trebuie sa stie cind sa se retraga. Are incredere in studenti, chiar daca nici n-o sa prea vina la vot si nici nu reprezinta electoratul ideal si fidel.

Singura impotriva tuturor

Linga sediul PNG stau citeva familii de tigani care cinta cu foc la acordeon. “Dumnezeu ne-a facut tineri ca sa ne distram si sa invatam. Dar ne-a facut barbati si femei, de asta trebuie sa ne completam la conducerea acestui oras”. Chiar daca nu are planuri prea marete, “ca prea-s la moda”, e convinsa in puterea sa. “Daca o gospodina stie sa tina o casa intreaga, de ce n-ar tine o primarie?” La capitolul implicare sta bine: a facut parte din Liga Studentilor Economisti, a fost si in organizatia de studenti a PNL-ului, “dar nu te baga nimeni in seama, iti mai dadea asa, cite un pix si atit”, a condus chiar revista facultatii, a fost si miss. Nu stie daca are sau nu sanse reale, dar aliante nu va face. In plus, drumul pina la Primarie nu-i chiar atit de lung: electoratul e deja major, ii uraste pe “dinozaurii” imbatriniti in posturi si o sa voteze o fata tinara. Cit despre lista adversarilor, Gabriela Boca e fericita si amuzata in acelasi timp: “e foarte frumoasa, stii de ce? Pentru ca-s oameni din toate domeniile: profesori, avocati, medici”. Iar ea este cea mai tinara dintre toti.

Catalin BUCEVSCHI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top