Banica danseaza cu babe

1001 de chipuri Niciun comentariu la Banica danseaza cu babe 21

Ca un adevarat star rock, Stefan Banica Jr. se lasa asteptat 20 de minute, timp in care pe cele trei ecrane de pe scena ii apare fata seducatoare pentru domnisoarele din public. Vazind ca intirzie, acestea incep sa-si faca idei: “Are un cos, vedeti? Se da cu fond de ten, asta face acum”. Baietii, rautaciosi, cauta alte explicatii: “N-a ajuns, e inca la Vaslui”, se aude dintr-un grup. “Mai traieste oare?”, spune altul.

Odata pe scena, vedeta se grabeste sa le-ncinte pe domnisoare cu o piersa rock’n’roll, asa ca nu-l mai lasa pe baiatul de la asistenta tehnica sa-i fixeze stativul: “E al meu asta”, il repede, imediat scapind microfonul. Incearca sa se scuze repede cu o gluma proasta: “Se poate mulge microfonul acesta ca pe o vaca sau ca pe ce vreti voi”. Intre timp, adultii si batrinii din public se retrag, facind loc tinerilor. Nefiind o seara de mai, Banica nu cinta despre idila celor doi liceeni, dar recunoaste ca Iasul are un loc in inima lui.

“Si pe mos il lasa lat”

“Urmeaza un cintec inteligent, cu versuri compuse de mine, bineinteles”, isi anunta Banica urmatorul cintec. Dar nu s-a putut abtine si a prezentat intii un clip promotional al melodiei, protagonist fiind, culmea surprizei, chiar el. Nu stiu ce-i asa inteligent intr-un cintec cu trei strofe care se termina in “Da, fa, cojocul, tipa striperul de mos”, insa nici publicul trecut de 30 de ani nu gusta gluma.

Cel mai bine se distreaza un grup mai retras de studenti. Daca baietii privesc relativ cuminti lumea si scena, tipetele celor patru fete se aud in toata multimea in pauzele dintre melodii. Imediat apar si cameramanii a doua televiziuni. “Asa afla si prietenul meu ce fac, daca eu nu-i spun, ma vede la televizor”, spune Ioana. In scurt timp, alt grupulet de fete, situat pe scarile Prefecturii, incepe sa tipe si mai tare, zgomotul auzindu-se pina in fata scenei. Daca Stefan Banica nu le convinge, macar de dragul concurentei.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top