Aplicaţia care îţi găseşte animalul pierdut

1001 de chipuri Niciun comentariu la Aplicaţia care îţi găseşte animalul pierdut 37
Aplicaţia care îţi găseşte animalul pierdut

„Pe părinții mei nu îi încînta pasiunea asta a mea, voiau să-mi văd de învățat pentru școală, dar cînd prinzi drag de ce­­va, vrei să înveți cît mai mult și să împărtășești ceea ce ai asi­mi­lat cu cei din jur”, așa își începe Andrei povestea. Cu toate că nu a făcut un liceu de profil mate-info, a prins drag de progra­mare și și-a propus ca ăsta să fie drumul său în viață. Astfel, după ce a terminat Liceul Economic s-a orientat către Faculta­tea de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), iar în primul an de facultate s-a și angajat. I s-a părut că e un timp pierdut să nu lucreze, mai ales că pentru el, munca nu e neapărat muncă în adevăratul sens al cuvîntului, ci mai mult un hobby. „Am lucrat prin companii, sînt și volun­tar la Code4Romania, am început de jos și am învățat mult în ultimii trei ani”, îmi zice Andrei privind cu ochii săi albaștri la aplicația pe care a creat-o.

Aplicația se numește „Găsitorii” și momentan este va­la­bilă doar pentru iOS, dar Andrei are în plan să o aducă și pe An­droid. A fost nevoie de jumătate de an de muncă pentru a ajunge la produsul final, dar după spusele sale, a meritat fie­ca­re noapte de nesomn. Imediat după lansare au apărut și ca­zu­rile fericite, animăluțele pierdute întorcîndu-se la casele lor. „Eu nu programez pentru mine ci pentru cei din jur, îmi place să văd că lumea se poate folosi de munca mea și că pot ajuta”, îmi spune trecîndu-și cu mîna prin părul blond și scurt.

„Găsitorii” a fost o idee apărută din simplul motiv că pe Facebook era plin de postări distribuite de mai multe persoane în care apar cîini sau pisici dispărute. Conceptul unei aplicații care să aducă toate aceste postări împreună pentru a putea facilita procesul de găsire a unui animăluț i-a surîs lui Andrei. Consideră că share-urile pe Facebook ajută, dar postările se pierd ușor pe grupurile mari sau prin newsfeed. Da­că intri pe „Găsitorii”, aceasta îți preia locația și te anunță da­că cineva a pierdut vreun animăluț prin zonă, așa că poți ofe­ri ajutor chiar dacă te afli doar în trecere. E ușor de folosit, te loghezi cu un cont de Facebook și apoi publici anunțul. E nevoie de cîteva detalii, o fotografie, zona unde s-a pierdut animalul, rasa, vîrsta și orice alt fel de detaliu consideri că este util. Aplicaţia îți permite să adaugi și o recompensă pentru a-i motiva pe cei care ar dori să îţi dea o mînă de ajutor.

Pe lîngă aceasta, Andrei a mai făcut, împreună cu un prie­ten, un site care se numește 4bac.ro. Ideea a pornit după ce au dat amîndoi bacalaureatul și li s-a părut că ar trebui să existe un site ușor de folosit unde poți găsi variante de subiecte la orice materie. Spune că îi place să ajute oamenii, iar ce îl motivează zilnic sînt mesajele de mulţumire de pe contul personal de Facebook pentru fiecare animal de companie întors, în siguranţă, acasă la stăpînii lui.

Elena TANASĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top