Afacere serioasă construită pe biți studențești

1001 de chipuri Niciun comentariu la Afacere serioasă construită pe biți studențești 103
Afacere serioasă construită pe biți studențești

Un sediu cu trei birouri, tot atîtea computere și fețe zîm­bi­­toa­re, aranjate la costum sînt cartea de vizită a firmei Sevio So­lu­ti­ons. De cum intru observ degajarea cu care fiecare își face trea­­ba. Nici măcar o secundă nu am avut impresia că totul ar de­pinde de încă o linie de program sau că cineva e mereu în spa­te, gata să spună ,,Hai, mai repede!”. Iar Alex Cozma, student în anul al III-lea la Facultatea de Informatică este cel care în­tre­ține această atmsoferă, fiind directorul general al societății car­e nu are o vechime mai mare de un an.

Alex deja stîrnește admirație prin siguranța de sine pe ca­re o are atunci cînd vorbește despre pasiunea sa tran­sfor­ma­tă în siguranța zilei de mîine. Își amintește că de la 14 ani, a descoperit primul tutorial în HTML împreună cu Tiberiu, ca­­re îi este acum partener de afaceri. În acea vreme spune că era foarte greu să găsești tutoriale de acest fel, iar la Palatul Co­pi­ilor au început să își dezvolte competențele și în alte limbaje de programare.

Simțul antreprenorial a fost dobîndit de la 16 ani prin intermediul unui văr care i-a fost tot timpul alături și l-a învățat tot ce știa. Munca și-o vede în termeni simpli, spunînd că a­cti­vitatea lor constă în dezvoltarea de aplicații și crearea site-urilor. Cu toate că locuiește în Iași, spune că nu și-a mai vă­zut mama de o săptămînă. La facultate reușește să treacă pe la seminare și laboratoare, dar prezența la cursuri e im­po­si­bi­lă, din cauza programului care începe de luni de la ora 8 și se ter­mină undeva duminică pe la 23. Abia la ora 21 toate a­cti­vi­tățile la birou se încheie și este, în sfîrșit, liber.

Își reamintește că în clasa a IX-a a cîștigat premiul în­tîi la un concurs național. Doar că nu își amintește numele și nici nu prea pare să îi acorde mare importanță. Aduce în ­dis­­cu­ție tendințele care tot se schimbă de la an la an, așa de tare încît atunci cînd vede ce a făcut acum un an sau doi se întreabă: „Ce-i cu hidoșenia asta?”. Cînd vorbește de muncă, nu inclu­de și epuizarea în calcul. Și nici nu crede în ideea generală pe care o au majoritatea despre cei care lucrează în domeniul lui, cum că beau cafeaua direct din filtru. Energizantele sînt salvarea doar cînd termenul de predare al unui proiect se apropie. Este, în schimb, dezamăgit de turnura pe care a luat-o dieta de zi cu zi. Nu mai reușește să mănînce sănătos, echilibrat și la ore fixe. Singurul dezavantaj în toată această ecuație e a­li­men­tația. Lucru pe care nu știe cînd îl va schimba pentru că deja a în­ceput să renoveze sediul și nu o să-i mai rămînă timp pentru nimic.

de Bianca VIERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top