A dat cîrma vaporului pe volanul mașinii

1001 de chipuri Niciun comentariu la A dat cîrma vaporului pe volanul mașinii 58
A dat cîrma vaporului pe volanul mașinii

Petru Vasilache a urmat liceul de informatică în Italia doar pentru că acolo s-au dus prietenii lui, dar în sinea lui își dorea să învețe la cel de electrotehnică. A luat licența de marinar în Italia și a primit un loc de muncă în acest domeniu, dar războiul din Libia și navele care erau sechestrate în Somalia l-au împiedicat pe Petru să plece în primele sale curse cu vaporul. S-a întors în România, iar acum, pe lîngă faptul că lucrează ca operator call-center, este și șofer la Uber. „Două nave ale firmei la care urma să lucrez erau oprite în portul din Libia, iar alte trei în sudul Africii. Mi-a fost frică să rămîn acolo deoarece urma să fac și eu exact același traseu”, povestește Petru, moment în care recunoaște că pielea i se face de găină numai cînd se gîndește la acest lucru.

Bărbatul a fost entuziasmat din primii ani în care Uberul a apărut în România și aștepta cu nerăbdare să apară și aici. Asta deși a durat ceva timp pînă cînd acesta a ajuns în Iași, cu toate că era anunțat că va fi printre primele orașe în care Uberul va apărea. „M-a încîntat ideea din prima, dar eu așteptam să fiu client la Uber.

„Întîmplarea a făcut ca eu să îmi caut un job part-time pentru că dimineața am patru ore libere și am fost contactat de un bărbat și așa am acceptat provocarea”, povestește Petru, gesticulînd mai tot timpul din mîini. Lucrează de aproape trei ani ca operator call-center la o firmă ieșeană, unde a și cunoscut-o pe soția lui pe care spune el rîzînd că a încercat cît de repede a putut să o cucerească. În doar patru zile de muncă la job-ul part-time, Petru a făcut 57 de călătorii, deși s-a speriat după ce un coleg de-al său a avut un conflict cu patru taximetriști săptămîna trecută, care au vrut să îl intimideze. Povestește că în acea seară nu a mai luat nicio comandă, fiindu-i teamă să nu pățească la fel.

„Cel mai important este să știi dacă temperatura din mașină este potrivită pentru persoana pe care o duci la destinație. Apoi îi întreb de muzică, dacă vor gume și dacă au nevoie de cablu pentru a pune telefonul la încărcat”, spune Petru gesticulînd și explicînd că interacționează cu toți oamenii care îi sînt clienți. Bărbatul susține că noul loc de muncă îi aduce cîțiva bani în plus, cît să își ajute familia mai mult, dar nu este sigur cît timp va continua să fie șofer Uber. Acum, că are două locuri de muncă, Petru speră să plece cu familia tot mai des în călătorii prin țară, pentru că dorința sa cea mai mare este să fie mereu acasă, în România.

Text scris de Diana NECHITA

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top