Tenisul are o nouă regină

Scor la pauză Niciun comentariu despre Tenisul are o nouă regină 4
Tenisul are o nouă regină

Drumul spre numărul 1 se putea cu greu să fie mai anevoios ca cel al Simonei Halep, un montagne russe care a trezit fericire, disperare, nervozitate și descătușare pentru toți fanii tenisului și a româncei.

După eliminarea din primul tur de la Grand Slam-ul de la US Open în fața Sharapovei, și înfrîngerea dură de la Wuhan în 2 seturi în fața Dariei Kasatkina cu 6-2;6-1, numărul 1 mondial părea doar un vis frumos. Turneul de la WTA Beijing începuse însă promițător, cu victorii în fața lui Alison Riske și a Magdalénei Rybáriková, care a abandonat în setul 2, oferindu-I astfel Simonei un nou meci în fața proaspăt revenitei în circuit, Maria Sharapova. A fost un meci destul de inestetic și cu multe greșeli neforțate ale Mariei dar care a avut o însemnătate uriașă pentru Simona. O Simona mult mai agresivă și mai exactă, cu o precizie mai bună atît pe primul cît și pe-al doilea serviciu, o abordare perfectă în fața unei jucătoare care te ucide prin forță. Un plan de joc perfect care i-a adus două victorii importante, o victorie în teren în 2 seturi, și o victorie în fața unui obstacol mental care îl reprezenta Sharapova.

După Sharapova, cum ar fi normal într-o lume perfectă a urmat Daria Kasatkina în semifinale. Jocul a fost foarte diferit față de cel de la Wuhan, Simona a înțeles că poate să facă și ea puncte, printr-o agresivitate exprimată corect, și cu o dorință de a pune stăpînire pe puncte, fără să aștepte eventuala greșeală a adversarei, cum deseori vedem în jocul Simonei. Kasatkina s-a văzut de multe ori în poziția de a contraataca, și de a fi ‘’plimbată‘’ în laturile terenului pentru a face față schimbărilor de direcție la care o supunea Halep. Fulgerătoare, Simona o învinge pe Daria în două seturi, 6-2;6-4, asigurîndu-și astfel poziția de numărul 1 în clasamentul WTA, fiind primul lider mondial la fete din istoria României.

După astfel de evoluții, a urmat o finală care se anunța foarte dură. Cu o Caroline Garcia într-o formă extraordinară, după ce a reușit să cîștige turneul WTA de la Wuhan, al 5-lea din cariera sa. Într-o mare măsură, meciul a fost o desfășurare de forță a Carolinei, care a practicat un joc perfect, cu o primă servă constant năucitoare pe tot parcursul meciului, fiind rareori pusă în dificultate de Simona, care scapă cu greu de cutuma mingilor centrale, care asigură adversarei un moment bun de a se redresa. Deși cu un joc bun, Simona nu a reușit să facă față Carolinei Garcia, fiind învinsă în două seturi 4-6;6-7(3), pierzînd astfel finala dar pastrîndu-și în continuare poziția de lider în clasamentul feminin WTA.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top