Surpriza Monicăi Niculescu

Scor la pauză Niciun comentariu la Surpriza Monicăi Niculescu 15

De Monica, românii care au de­venit îndrăgostiți de tenis de cînd au găsit-o pe Simona Halep pe Facebook, au auzit doar anul a­cesta, la Galați. La Galați, orașul un­de lipsa apei calde și a căldurii pro­voacă o mică rebeliune îm­po­tri­va administrației locale, fetele noastre au jucat împotriva Spa­ni­ei în Fed Cup, iar pe Monica lu­mea a ținut-o minte. În meciul fi­nal, decisiv, de la dublu, ea era fata care se arunca după toate min­gi­le, țipa, se consuma, iar sfîrșitul în­tregului turneu a pus mîna pe mi­crofon și nu i-a mai dat drumul. Traseul Monicăi Niculescu prin tenisul actual a fost unul te­ri­­bil de sinuos. După o carieră cu mici inflexiuni în ce­ea ce privește per­­formanța, acum a ajuns să fie cu­noscută în turneu ca o ju­că­toa­re ciudățică, ce vine des la fileu și ca­re folosește o lo­vitură mai mult caracteristică te­ni­sului de ma­să – slice-ul de dreap­ta.

La mîna Monicăi a stat Sere­na Williams, vineri noaptea, în me­ciul măreței sale întoarceri la tur­neul de la Indian Wells. Și cît de aproape a fost Monica să-i stri­ce farmecul întoarcerii. Într-un meci de-a dreptul spectaculos, mult mai cursiv, mai interesant și mai puțin presărat de greșeli fa­ță de cel jucat de Simona vi­neri, Monica s-a luptat, la propriu, pentru fiecare minge și și-a găsit un loc pentru totdea­u­na în istori­a recentă a tenisului. Va fi ținută me­reu minte drept cea care a fost la un pas să-i refuze întoarcerea glo­rioasă la Indians Wells a Se­re­nei, după o plecare care a ridicat mul­te sem­ne de întrebare, din ur­mă cu 14 ani.

Atunci, pe fondul unei dispu­te în care tatăl ei, Richard, și su­ro­ra ei, Venus, au acuzat comenta­rii rasiste din partea suporterilor, cele două sportive s-au hotărît să se retragă de la competiție. Însă au mai fost și alte discuții cu pri­vi­re la un meci din semifinale din­tre Venus și Serena, în care Venus s-a retras aproape imediat, lansîndu-se mai multe a­cu­za­ții că tatăl sportivelor, care aveau pe atunci 19-20 de ani, stabilea ca­re dintre ele cîștigă, care pier­de, și cine merge mai de­par­te.

Autor:

Cătălin Hopulele

Director la Opinia studențească, reporter Ziarul de Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top