Sezonul perfect

Scor la pauză Niciun comentariu despre Sezonul perfect 4
Sezonul perfect

După un an excepțional făcut în campionatul Spaniei, Real Ma­drid cucerește și trofeul Ligii Cam­pionilor, prima echipă care reu­șește să facă asta doi ani la rînd. Trofeul vine după un joc care a e­vidențiat punctele forte pe care e­chipa madrilenă le-a avut pe tot par­cursul sezonului.

Deși Zinedine Zidane a fost pus pe un post de antrenor inte­rimar, presiunea presei, se­rio­zi­ta­­tea pe care o emană la antrenamente și rezultatele foarte bune i-au întărit poziția de lider pe ban­ca Realului. Un alt aspect important a fost coeziunea lotului, do­uă lucruri la care „Zizu” a avut un mare merit, știind cum să-și apropie jucătorii tineri și să-i țină în echilibru pe cei cu experiență.

Pentru că nu au avut dreptul la transferuri, i-au determinat să pri­vească în propriile academii ca să-și poată asigura banca de rezerve, fapt care le-a servit foarte mult, întărindu-și astfel nu doar lotul ci și primul unsprezece, cu ju­cători ca Isco sau Asensio. La rîndul lor, fundașii laterali au a­vut un rol crucial în parcusul foar­te bun al echipei, cu jucători ca Mar­celo și Carvajal, care nu doar că asigură defensiv benzile, dar urcă și foarte mult, punînd presi­une pe fundași și aruncînd mingi precise în careu, către Benzema și Ronaldo.

Finala de la Cardiff a redat în mare măsură toate aceste atuuri. Portarul Navas a avut intervenții sigure, benzile au funcționat ca de obicei excelent, zona centrală cu Kroos, Modric și defensivul Ca­se­miro, deși lipsită de imaginație, a avut sclipiri în momentele cheie, iar trio-ul ofensiv cu Isco, Ben­ze­ma și Cristiano Ronaldo a funcționat foarte bine, ultimul mișcîndu-se con­stant, fiind găsit deseori cu mingi de către coechiperi.

Juventus, deși a avut la rîndul ei un sezon foarte bun, cîștigînd campionatul în Italia și eliminînd Barcelona în semi-finală, nu a fost capabilă să învingă o echipă mult mai închegată și mai valoaroasă, cel puțin din punct de vedere o­fen­siv. Deși existau toate pre­mi­sele unui rezultat bun, aceștia eșu­ează, pierzînd astfel a patra fi­na­lă a Ligii Campionilor după 1996, cînd au reușit să cîștige finala de la Roma cu cei de la Ajax.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top