„Remontadă” pentru istorie

Scor la pauză Niciun comentariu despre „Remontadă” pentru istorie 15
„Remontadă” pentru istorie

După un tur în care Bar­ce­lo­na a fost de nerecunoscut, cu un joc pri­pit și greșeli nepermise, cu spa­ții mari pe benzile terenului și o im­plicare în joc minimală, catala­nii se întorc acasă, pe Camp Nou, cu un scor de 4-0 în favoarea fran­ce­zi­lor de la PSG. După dușul rece o­fe­rit de presa spaniolă, Bar­ce­lo­na a demontat în campionat echipa din Vigo, cu scorul de 5-0, abordînd returul cu o atitudine po­zi­ti­vă, alimentînd fanii cu încrede­rea că pot obține cel puțin victoria.

Scorul obținut în tur de PSG l-a obligat pe Luiz Enrique să fo­lo­seas­că 3 apărători, cu Pique în centrul apărării, iar Busquetes și Rakitic, mij­locașii centrali, au fost nevoiți să acopere o arie mare de teren. De asemenea, fundașii laterali, Um­ti­ti și Mascherano, au trebuit să pa­truleze neobosiți întregile benzi, în timp ce cvartetul ofensiv, Messi, Ne­ymar, Suarez și Rafinha, sus­ți­nuți de neobositul Iniesta, încercau să remonteze scorul din tur.

La 3 minute după fluierul ar­bi­trului Deniz Aytekin, Suarez lo­veș­te mingea cu capul după un ca­ram­bol în careul oaspeților și re­u­șește să înscrie. Ritmul de joc este infernal, iar atmosfera produsă de cei 98 de mii de suporteri apasă pe umerii parizienilor, care cedează pre­ssingului Bar­ce­lo­nei. Neymar în­cearcă să decidă sin­gur fazele cu obișnuitele driblinguri, dar este îm­piedicat de Mar­qu­inhos și Thi­a­go Silva. Deși a­vîn­tul ofensiv pare să trădeze dispe­ra­rea catalanilor, în mi­nutul 40 I­ni­e­sta lovește o min­ge cu că­l­cîiul, care forțează un autogol al lui Kurzawa, iar prima repriză a­duce speranța în sufletele su­por­terilor catalani.

La 5 minute după revenirea pe teren, Neymar șterge cu bu­re­te­le prestația din prima repriză, și scoa­te un penalty bătut de Messi. După 12 minute, în care Barcelona pre­sea­ză neobosită, o lovitura liberă de la mijlocul terenului aduce go­lul de 3-1 al oaspeților. Deși ac­ti­vă în joc, și cu numeroase ocazii de gol, scorul rămîne același pînă în mi­nu­tul 88, în care Neymar trans­for­mă impecabil o lovitură liberă. La 3 mi­nute distanță, Suarez obține un pe­nalty contestat în mod just de pa­rizieni, însă, cu toate astea, Ne­ymar aduce scorul la 5-1, cu 4 mi­nute rămase pentru încă un gol mar­cat de Sergio Roberto, care pu­ne punct unui meci care va intra în istoria fotbalului.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top