PSG-ul dopat

Scor la pauză Niciun comentariu despre PSG-ul dopat 2
PSG-ul dopat

După cumpărăturile făcute pe sprînceană în vară, pe banii cu care fotbalul românesc ar mai fi rezistat încă 10 ani, PSG-ul începe să-și arate colții, atît în campionat, dar mai ales în Champions League.

După primele trei etape din gru­pele celei mai mari competiții europene, am început să mă-n­do­iesc că celelalte echipe din grupă sînt cine spun că sînt. Parizienii par­că se află pe perne de aer, cu un 0-5 cu Celtic la ei acasă, urmat de jocul de pe Parc des Princes cu Ba­yern Munich, unde Dani Alves, Cavani și Neymar și-au potolit setea după cîte un gol de căciulă, cumpărîndu-le deja bilet spre Munich coechiperilor încă din mi­nutul 63. În Belgia, deși au fost întîmpinați de românii Stanciu și Chipciu cu pîine și sare, pari­zie­nii n-au înțeles obiceiurile și au în­che­iat protocolul la 4-0. Returul de la Paris cu belgienii n-a fost cu mult mai greu de îndurat, fran­ce­zii adăugînd doar un singur gol sco­rului din tur.

Deși după aceste etape PSG-ul avea un golaveraj imaculat de 17-0, Ousmane Dembélé a decis să murdărească statistica impe­ca­bilă a trupei lui Unay Emery cu un gol în minutul 1, în cea de-a 4-a etapă. Cu toate astea, pînă la pa­u­ză, golul lui Dembélé a fost aproa­pe irelevant, scoțienii scoțînd min­gea din poartă de patru ori, pentru ca în repriza a doua să o mai fa­că de încă trei ori.

Campioana în exercițiu, Real Madrid, își pune bazele într-un Ronaldo tot mai opac și mai lipsit de strălucire, Barcelona încearcă un heirup care pare cît se poate de șubred, iar echipele de top din An­glia par prea vlăguite de lupta din campionat pentru a mai putea continua o cursă euro­pea­nă. Așadar, după cum se cam tîrîie în acest moment echipele de top din Europa, am putea spune că PSG-ul are cele mai mari șanse de a cîștiga această cursă europea­nă. E adevărat, o cursă cu un atlet do­pat cu tot ce se poate. Deși și-au bă­tut o vreme gura mai marii trupe­lor europene cu privire la fair-play-ul competițional, se pare că Na­sser Al-Khelaifi, patronul echi­pei francize, a driblat cu dibăcie toa­te legile europene.

Așadar, după tot acest iureș și toate aceste circumstanțe favorabile în care se află, ar fi normal ca PSG-ul să pro­fite de situație și să cîștige primul său trofeu Cham­pi­ons League.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top