Liderul din Copou

Scor la pauză Niciun comentariu despre Liderul din Copou 2
Liderul din Copou

Sîmbătă a avut loc un meci im­portant pentru grupa de play-out, un derby al Moldovei al carui re­zul­tat putea să schimbe liderul sau să consolideze poziția Ia­șu­lui.

Meciul a început cu lovitura de start a celor de la Botoșani, ca­re însă nu i-a ajutat să mențină pose­sia și să-și impună jocul. Așa că, la 3 minute distanță, după de­vi­e­rea fericită reușită de Țigănașu și o incursiune frumoasă pe lîngă Va­șvari, Ștefănescu lovește precis cu exteriorul pe colțul stîng al porții apărate de Grahovac și deschide astfel scorul. În minutul 7 ieșenii cer un penalty la o tragere de tricou a lui Popovici, însă arbitrul Chi­vulete consideră că nu există circumstanțe reale pentru o lo­vi­tu­ră de la 11 metri. Deși posesia a aparținut Botoșaniului, ieșenii au fost mai incisivi pe tranziția o­fen­sivă. Așa că, în minutul 26, la 5 minute după ce botoșănenii au ra­tat o ocazie foarte mare prin Go­lofca și Burcă, scorul ajunge la 2-0 pentru gazde, după ce Bosoi în­scri­e cu o lovitură de cap bine pla­sată după centrarea lui Țigănașu, acesta din urmă reușind al doilea său assist. Finalul reprizei a fost con­trolat totuși de Botoșani, care nu a reușit însă să reducă din di­fe­rență.

Cea de-a doua repriză a în­ce­put cu 2 schimbări în efectivul ce­lor de la Botoșani, schimbări care au adus ceva mai multă luciditate și eficiență în joc. Astfel, la 5 minute după ce Roman trimite o minge periculoasă la colțul scurt, Golofca preia spectaculos o min­ge pe piept și, după o fentă scurtă, șu­tează pe colțul lui Grahovac, mic­șorînd diferența de scor. Un gol care a deschis meciul și a obligat Ia­șul să paseze și să iasă la joc, o­fe­rind ieșenilor din tribună un meci mai spectaculos, cu faze periculoa­se la ambele porți. În ultimele mi­nute ale meciului, Golofca are șan­se mari de a egala în 2 faze distincte, însă Grahovac și neșansa de a lovi bara fac ca meciul să se ter­mine cu scorul de 2-1 pentru e­chipa din Copou.

Meciul a consolidat poziția de lider al Iașului în play-out și, în ciu­da problemelor interne de or­din financiar ale echipei, aceștia re­ușesc să producă fotbal frumos și să mențină Iașul la un nivel bun din punct de vedere fotbalistic.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top