Juniorii cuceresc cupa

Scor la pauză Niciun comentariu despre Juniorii cuceresc cupa 2
Juniorii cuceresc cupa

Cupa României a produs un nou meci spectaculos, între două echipe din două ligi total dife­ri­te. Meciul dintre Sănătatea Cluj și FCSB s-a jucat pe Cluj Arena în­tr-o atmosferă frumoasă, supote­rii susținînd echipa locală pe tot par­cursul jocului, sperînd că jucă­to­rii de liga a 3-a vor putea face o sur­pri­ză în fața unei echipe experimentale creată de Dică.

FCSB a făcut deplasarea cu doar 6 jucători de la prima echi­pă, completînd lotul cu juniori sau ju­cători de la echipa secundă, an­tre­norul principal luînd decizia să aibă doar 5 rezerve pe bancă, cu un singur jucător mai experimentat, portarul Eduard Stăncioiu.

Prima jumătate a primei re­pri­ze a fost decisivă pentru acest meci. Cu un Dennis Man într-o formă foar­te bună care a reușit să mar­che­ze două goluri. Ultimul luînd naș­tere după un penalty scos de Golofca în urma unei faze în care Cristian Paul a respins mingea cu mîna într-o situație iminentă de gol, forțîndu-l pe centralul Florin An­drei să-i arate cartonașul roșu.

După aceste prime 22 de mi­nute, soarta meciului era deja de­ci­să, cu toate că echipa bucu­reș­tea­nă avea în mare parte jucători ne­ex­perimentați în teren. Pînă la pa­uză „roș-albaștrii” modifică ta­bela de încă două ori, cu golurile lui Daniel Benzar și William de Amorim, în urma paselor decisive trimise de către Dennis Man, aflat într-o formă extraordinară.

Repriza a doua a început cu intrarea în teren a doi puști de 16 ani, Laurențiu Ardelean și Emi­li­an Pacionel. Acesta din urmă făcînd un joc spectaculos, cu mult tu­peu și pase foarte frumoase, impresionîndu-i pe oficialii aflați pe ban­că. În minutul 58, Vlad Achim mar­chează golul meciului, după o pendulare la marginea careului și o scăriță elegantă la colțul lung. Ultima schimbare în echipa FCSB-ului a reprezentat și un re­cord, fiind al treilea cel mai tînăr debutant în liga 1, la doar 14 ani și 10 luni. Pînă la final „roș-alb­aș­trii” controlează jocul, deși Ema­nu­el Negru reușește să reducă din diferență în minutul 83, după ce apărarea oaspeților a gafat în lanț.

Pentru ca debutul lui Ianis Sto­i­ca să fie perfect, acesta reu­șeș­te să marcheze primul lui gol, fiind pre­zent la locul potrivit pentru a tri­mi­te cu latul mingea în poartă.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top