În numele fotbalului, mulțumim

Scor la pauză Niciun comentariu la În numele fotbalului, mulțumim 0

Lumea fotbalului modern rî­dea de Mircea Lucescu în momentul în care urma să joace în sferturile Li­gii Campionilor contra Barce­lo­nei. Antrenorul român, al for­ma­­ției Șahtior Donețk, spunea că ju­că­­torii săi nu trebuie să se apere, ci trebuie să atace, altfel nu au nici o șansă. Meciul s-a termina cu 5-1 pentru Barcelona, dar echipa u­cra­ineană a ieșit cu fruntea mai sus din partida contra catalanilor decît a făcut-o Manchester în finală.

Și cum defilau pe teren „extra­te­reștrii” Barcelonei! Dincolo de po­sesie, șuturi la poartă sau driblin­guri și acțiuni individuale, catalan­ii erau peste tot: și cînd aveau min­gea și cînd nu, pînă și la pauză, spre vestiare, au pornit în pas aler­gă­tor. Iar golul lui Pedro din minutul 15 a venit ca ceva normal, dar jo­­cul nu s-a schimbat cu mult. A fost nevoie ca Rooney să aibă o tre­să­ri­re de orgoliu și să se arunce cu min­gea înainte înspre careul adversarilor, unde din două schimburi rapide a ajuns singur la 11 metri de poartă. De acolo nu ratează, indiferent de pre­siune. Degeaba însă își chema co­legii, vînturînd din brațe. A ră­mas singurul londonez cu fruntea sus.

„Au revenit din nimic”, spu­nea Gardiola, antrenorul Barcelonei, la conferința de presă de după parti­dă. Și la nimic s-au întors. Engle­zii s-au chircit în fața propriului ca­reu, așteptînd să cadă biciul. Messi, în schimb, aluneca printre ei ca prin­tre niște jaloane. A marcat oarecum no­ro­cos, dar l-a răscumpărat la capito­lul calitate Villa, colegul său din a­tac, care a pus cu mîna o minge în vinclul lui Van der Saar, por­tarul englezilor. Tot după o ac­ți­une al lui Messi, fotbalistul care era abia de două ori mai înalt decît cu­pa pe care a ridicat-o alături de co­legi la final.

Ca suporter al fotbalului, mi-aș fi dat un plămîn ca să ajung pe Wem­bley, la finală, iar pe celălalt mi l-aș fi lăsat acolo, strigînd. Sîn­tem suficient de norocoși, încît, pe par­cursul vieții noastre să fim mar­torii uneia dintre cele mai bune echipe de fotbal din istoria sportului mingii rotunde. Chiar dacă mîine s-ar desființa, prin noi va trăi în­to­t­deauna. Să-i fim recunoscători.

Cătălin HOPULELE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top