Hagi – pepiniera de golgheteri

Scor la pauză Niciun comentariu despre Hagi – pepiniera de golgheteri 11
Hagi - pepiniera de golgheteri

Viitorul s-a impus sîmbătă, pe 25 februarie, în fața echipei ACS Poli Timișoara cu scorul de 5-0. Un scor remarcabil avînd în vedere că echipa lui Hagi a fost crescută de la zero, că nu are nici tradiție în spate și nici vreun patron cu un cont nelimitat. Iar un lucru și mai remarcabil este faptul că toți ju­că­torii au fost găsiți și crescuți de că­tre echipa din Constanța, o pe­pi­nieră care a început de ceva timp să aprovizioneze echipe din Ro­mânia, dar și din străinătate. Este drept, nici Poli nu este în a­cest moment o echipă care să pu­nă foarte multe probleme. Vi­i­to­rul, în schimb, are șanse foarte mari să rămînă în fruntea clasamentului și să dea din coate chiar și în lupta pentru Cupă.

Și nu doar rezultatul este im­por­tant pentru jucătorii con­stăn­țe­ni. La meciul de sîmbătă băieții lui Hagi au arătat că le place și pot să facă spectacol, că joacă fru­mos, pentru fani, nu doar pentru a umple tabela de marcaj.
Vlad Morar este cel care a des­chis scorul în minutul 11, după ce a profitat de neatenția timi­șo­re­nilor, în minutul 22 marchează din nou, iar după doar 7 minute testează din nou plasa oas­pe­ți­lor. Iar ghinionul celor de la Poli nu se sfîrșește aici pentru că, pînă la finalul primei reprize, Chițu mar­cheză și el după o pasă decisivă a lui Vlad Morar, mărind diferența la 4-0.

La pauză Morar este schimbat, în locul său intrînd Florinel Co­man, un tînăr atacant de doar 18 ani. O decizie inspirată, deoarece în doar 10 minute avantajul Vi­i­to­rului se mărește din nou. Poli a în­cercat să recupereze măcar un gol, dar nu au reușit decît să a­ra­te că echipa din Timișoara este lip­sită de inspirație, că ar avea ne­vo­ie de 13 oameni în echipă doar pen­tru a ține pasul cu cei de la Vi­itorul.

Drept dovadă că, în ciuda sfor­țărilor, în minutul 90, timi­şo­rea­nul Artean a fost eliminat pentru cumul de galbene. Scorul final, 5-0, unul meritat de jucătorii lui Hagi, ca­re și-a găsit în sfîrșit locul. Du­pă crearea Viitorului a arătat că va­loarea sa ca jucător nu este mai prejos de abilitățile sale ca mana­ger sau an­trenor și că în doar cîți­va ani poa­te crea de la zero o cîș­ti­gă­toare de campionat, dar și o pe­pi­nieră care să nască valori.

Articole similare:

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top