Regele și-a revendicat titlul

Opinii, Scor la pauză Niciun comentariu despre Regele și-a revendicat titlul 5
Regele și-a revendicat titlul

Ultima etapă a play off-ului a surprins trei echipe în poziția de a cîștiga titlul, fiecare cu un plan de bătaie și calcule care să le aducă pe prima poziție a podiumului. Șan­sa a făcut ca Viitorul, Dinamo și Stea­ua să înfrunte celelalte trei e­chipe din play-off, echipe care te­o­retic nu mai aveau nici o miză pen­tru aceste meciuri, decît, poate, doar orgoliul fotbaliștilor și al con­ducătorilor.

După o etapă în care controversele au ținut prim-planul, în spe­cial cu echipa Craiovei, care a fo­losit în premieră 5 juniori îm­po­triva Viitorului, motivînd că astfel și-ar menaja jucătorii pentru me­ciul de cupă de peste două săp­tă­mîni. Vine o ultimă etapă în care pre­siunea mai mare pare a fi, sur­prinzător, pe Astra, CFR și Cra­io­va, care au fost acuzate că nu și-ar apăra șansele în mod sportiv în ul­tima etapă.

Meciurile au început cu o evidentă crispare în joc, ex­cep­ție făcînd meciul Dinamo-Astra, ca­re a fost deschis din primele mi­nute și a dat impresia că ambele echipe vor să cîștige. Pe de altă par­te, meciul din Constanța și cel de pe Arena Națională, deși nu a fost lipsit de ocazii, în prima ju­mă­ta­te de oră a părut să trădeze nesi­gu­ran­ța și frica unui eventual eșec. Finalul primei reprize o aducea pe Steaua în fruntea podiumului, du­pă ce Alibec și Jakolis au dus sco­rul la trei la zero, însă pe terenul Vii­torului CFR-ul a rezistat și a men­ținut meciul la egalitate.

Hagi a început a doua re­pri­ză cu o schimbare clar ofensivă, tri­mi­țîndu-l în teren pe Coman, fiind e­vi­dent impulsionat de scorul categoric reușit de Steaua. Deși un meci fără intensitate, ocaziile de poar­tă au fost numeroase, cu mari șanse în contul CFR-ului, care pu­tea decide astfel campioana. O gre­șeală în careu a lui Larie, noul ju­cător al Stelei, a adus un penalty pen­tru Viitorul, transformat fără e­moții de Iancu. Astfel, jucătorul Vi­itorului a adus acasă primul titlu de campioană din istorie.

La 8 ani de la înființare, tî­nă­ra echipă a lui Hagi reușește o per­for­manță extraordinară, dovedind că seriozitatea, munca depusă co­rect și o mentalitate sănătoasă pot crea fotbaliști de valoare și o echipă cu adevărat competitivă.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top