Nou doar pe Instagram

Primul răcnet Niciun comentariu despre Nou doar pe Instagram 3
Nou doar pe Instagram

Pentru că tehnologia continuă să avan­se­ze, iar oamenii vor să știe constant ce se întîmplă cu cei din jurul lor, Instagram are acum un uptdate care îți permite să vezi de cît timp un utilizator nu mai este activ. Această opțiune a fost implementată atît de Facebook, cît și de WhatsApp acum ceva timp. Ce este însă diferit la acest feature atunci cînd vine vorba de Instagram este faptul că fiecare persoană își poate activa sau dezactiva această funcție ori­cînd, doar că, în cazul în care opțiunea este de­zactivată, utilizatorul nu va putea vedea aceste informații la ceilalți. Pe de altă parte, ora la care ai fost ultima dată activ nu poate fi vă­zută de către toți urmăritorii tăi, ci doar de per­soanele pe care și tu le urmărești sau care ți-au scris recent.

Pentru că această funcție este încă în procesul de testare, e pozibil să nu fie disponibil pentru orice dispozitiv. De asemenea, în anumite cazuri, nu va indica cu precizie numărul de ore sau minute care au trecut de cînd persoa­na respectivă nu mai este activă. Majoritatea utilizatorilor acestei platforme de socializare con­sideră acest update ca fiind unul inutil, din moment ce Instagram-ul este folosit, în gene­ral, pentru a distribui poze și nu pentru a purta conversații.

Alte cîteva uptdate-uri cu care au venit cei de la Instagram în noul an sînt posibilitatea de a urmări hashtag-uri și apariția unor postări recomandate în newsfeed-urile utilizatorilor. În ceea ce privește hashtag-urile, în momentul în care o persoană va apăsa butonul „follow” pentru un hashtag, se va crea un nou newsfeed pe care vor apărea doar postările din a­cea categorie. Postările recomandate sînt deja un lucru la ordinea zilei pe Facebook, însă pî­nă acum cîteva săptămîni, pe Instagram, nu a­pă­reau decît lucruri pe care le postau persoanele urmărite. Acum, în funcție de ceea ce au apreciat, utilizatorilor le vor fi recomandate di­fe­ri­te conturi. De exemplu, dacă urmărești persoane care distribuie lucruri legate de lifestyle, îți vor fi afișate și postări similare ale oamenilor că­ro­ra încă nu le-ai dat „follow”. Această nouă func­ție poate fi destul de avantajoasă pentru com­panii, care acum se pot promova mult mai ușor.

Prin urmare, în 2018, Instagram a ajuns cu un pas mai aproape de Facebook, reușind să implementeze două dintre funcțiile pe care a­ces­ta le avea deja de ceva timp. Se pare că, de­și teh­nologia avansează destul de repede, re­țe­le­le de socializare nu fac decît să semene din ce în ce mai mult una cu cealaltă. Doar Twi­tter-ul încă a rămas un loc în care nimeni nu poa­te vedea momentul în care ai fost activ ul­ti­ma dată.

Text de Claudia PINCOVSKI

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top