Curent direct de la acoperiş

Primul răcnet Niciun comentariu la Curent direct de la acoperiş 19
Curent direct de la acoperiş

După celebrele maşini 100% electrice, Elon Musk a mai venit cu o idee de a folosi „energia verde”. Acesta a lansat pe piaţă ţiglele de casă care conţin panouri solare invizibile, anunțînd că acestea vor costa mult mai puţin decît ţi­gle­le obişnuite şi vor fi de zece ori mai rezistente. In­venţia a fost prezentată încă de anul trecut, în o­raşul Los Angeles, însă abia din acestă lună ţi­glele vor putea fi precomandate, urmînd ca pa­chetul să vină abia la începutul anului 2018.

Țiglele cu panouri solare invizibile au fost pen­tru prima dată montate şi testate pe casele de la Universal Studio Hollywood, unde s-a fil­mat serialul american „Neveste disperate”. La evenimentul de lansare, Elon Musk a declarat că în rîndul produselor Tesla vor fi incluse și cele ale SolarCity, compania condusă de către vă­rul său Lyndon Rive, atunci cînd se va realiza fu­ziunea dintre cele două.

„Avem un panou solar care este mai bun de­cît un acoperiş normal, arată mai bine şi du­rea­ză mai mult. Este genul de lucru cu care îţi im­presionezi vecinii. Există trei componente che­ie pentru a aborda schimbările climatice și care pot avea un impact pozitiv asupra lumii: energia sus­tenabilă, bateriile și mașinile electrice. A­ces­te soluții există deja independent, dar cînd sînt combinate, acestea devin și mai puternice”, a de­clarat Elon Musk pentru BBC. Acesta a mai precizat pentru postul de televiziune că în o­pi­­nia sa, viaţa perfectă este cu „o casă cu o Tesla în garaj, cu acoperiș solar Tesla și o baterie Tesla Energy Powerwall care să alimenteze totul”.

Rezistenţa dintre un acoperiş normal şi a­co­perişul Tesla a fost testată cu un bulgăre de ghea­ţă care ateriza cu 160 de kilometri pe secundă. În filmarea de pe site-ul companiei se observă că acoperişul obiş­nuit se sparge în timp ce cel creat de Tesla ră­mîne intact. Oamenii vor pu­tea comanda de pe site unul dintre cele patru stiluri –„Textured Glass Tile”, „Slate Glass Tile”, „Tuscan Glass Tile” și „Smooth Glass Tile”, sau le vor putea combina, în funcţie de arhitectura casei. A­ces­tea vor avea garanţie pe viaţă, iar pentru Europa pre­ţul de precomandă începe de la 930
de eu­ro şi creşte odată cu achi­ziţio­na­rea bateriei şi a ţi­gle­lor adiţionale.

Singura soluţie mai ieftină, dacă vrei să îţi cre­ezi singur nişte panouri solare, este să co­manzi elemenţi din China, unde pentru un e­u­ro primeşti o pungă cu 100 de elemenţi cu ris­cul, însă, ca aceştia să nu funcţioneze tocmai bine. Dorind să schimbe acest lucru, CEO-ul com­paniei Tesla a pus la dispoziţie ţiglele care acţionează ca nişte panouri solare.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top