Ziarul fără redacție

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Ziarul fără redacție 3
Ziarul fără redacție

România Liberă a rămas săp­tă­mîna trecută fără conducere e­di­to­rială. Angajații și-au dat demisia în masă, după ce șefii ziarului l-au a­nunțat pe Sabin Orcan că îi va în­tre­rupe acestuia contractul de mun­că, din motive financiare, scrie pa­gi­nademedia.ro. Cu toate acestea, jurnalistul a precizat că plecarea a fost o decizie a ambelor părți. „În­tru­cît văd că mi-au luat-o înainte ști­rile media, vă sunt dator cu niș­te explicații despre ce se întîmplă la România Liberă. Este adevărat că am decis, de comun acord cu pa­tro­natul, să închei colaborarea cu a­cest ziar.

Motive sînt mai multe, nu o să intru acum în detalii”, a scris Sa­bin Orcan pe pagina lui de Face­book. Acesta a mai menționat că, după o scurtă pauză, va începe să lu­creze la două noi proiecte, unul jurnalistic și unul cinematografic, iar în continuare poate fi urmărit atît pe rețelele de socializare, cît și la B1 TV.

Jurnalistul a început să lucre­ze la România Liberă în iunie 2016, ca director editorial, după ce a ple­cat de la Evenimentul Zilei. La scurt timp, i s-au alăturat și Mălin Bot, Silviu Sergiu și Mircea Marian, care și-au anunțat și ei demisia. „Da, o să plec de la România Liberă. Cînd iese Sabin pe ușă, ies și eu”, a scris Mircea Marian pe Face­book. Acestora li s-au alăturat Mihai Du­ţă, Cătălin Prisacariu, Grigore Car­tianu, Sabina Fati, George Mioc, Răzvan Chiruță, redactorul-șef – care a părăsit ziarul după 11 ani de activitate, dar și alți colegi din redacție.
„Plec cu satisfacția că am de­mon­strat, întîi ca reporter, apoi ca redactor-șef, că se poate face și în România jurnalism onest și în in­teresul exclusiv al cititorului”, a pre­cizat Răzvan Chiruță. Pe re­țe­le­le de socializare, au apărut me­sa­je de susținere a angajaților, care și-au dat demisia, internauții pos­tînd încurajări și aprecieri sub sloganul „mai cade o redută jur­na­lis­tică”.

Cotidianul este deținut de A­lex­ander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, iar conform site-ului paginademedia.ro, au fost a­nun­ța­te restructurări. Conducerea zia­ru­lui nu a vorbit încă oficial des­pre încheierea colaborării cu Sa­bin Orcan și nici cu ceilalți an­ga­jați. n

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top