Tânăr și neliniștit își ia adio

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Tânăr și neliniștit își ia adio 29
Tânăr și neliniștit își ia adio

Cel mai lung serial al tuturor timpurilor, „Tânăr și neliniștit”, nu se va mai difuza în România în­cepînd din această lună. Rulînd pe micile ecrane încă din 1996, se­rialul a ținut mii de spectatori cu ochii lipiți de televizor pentru a urmări povestea familiilor Brooks și Foster. Mulți dintre noi ne-am născut cu el și am prins bunicii urmărind zi de zi intriga și răs­tu­r­nările de situație din acest show. Avînd an de an audiențe record, controversatul serial și-a păstrat actorii care au crescut și au îm­bă­trî­nit alături de publicul din în­trea­ga lume.

Dacă la început povestea s-a cen­trat mai mult pe conflictul din­tre cele două familii care prezintă în antiteză bogăția și sărăcia, la în­ceputul anilor 2000 atenția fa­ni­lor a fost mutată asupra rivalității dintre John Abbott și Victor New­man. Mii de fani s-au arătat în­cîn­tați de turnura pe care a luat-o po­vestea acestui serial, iar asta s-a dovedit prin creșterea au­di­en­țe­lor și a numărului de fani.

Primul canal de media din ța­ra noastră care a început să di­fu­ze­ze „Tânăr și neliniștit” a fost ProTV-ul , iar începînd din 2014 a­cesta s-a mutat și a putut fi vi­zio­nat pe postul de televiziune A­casă. În România cunoscutul serial de televiziune a avut un decalaj de mai bine de cinci ani. Dacă în Sta­tele Unite a ajuns deja la nu­mă­rul 10.800, la noi ultimul episod difuzat va avea numărul 5.200.

Creat de William J. Bell și Lee Phillip Bell, „Tânăr și neliniștit” a cîștigat, de la debutul său, de opt ori premiul Daytime Emmy, dis­tin­cție oferită producțiilor care sînt difuzate zilnic și care se fac re­mar­cate prin calitate și consecvență. Astfel, acest lucru dovedind că serialul s-a aflat în permanenţă în topul clasamentelor formatelor de televiziune, cu cel mai mare rating al reţelei CBS.

Vestea că longevivul serial ur­mează să-și oprească difuzarea pe teritoriul României a stîrnit re­ac­ții negative din partea fanilor. Au început să se semneze petiții pe Internet, comentariile negative curg gîrlă la adresa trustui și nici un fan dedicat nu-și i­maginează existența fără a afla cum se termintă povestea personajelor preferate.

Șansele de a rezolva ceva sînt însă minime, contractul de di­fu­za­re a serialului încheindu-se în 2017.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top