Soros și maimuțele

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Soros și maimuțele 2
Soros și maimuțele

Într-un articol postat pe blogul personal, pe care l-a intitulat „Pro­ce­sul maimuțelor de la Antena 3”, Cătălin Tolontan a criticat o emisiu­ne prezentată de către Mircea Badea și Mihai Gâdea, în seara zilei de 29 octombrie. Subiectul readus în dis­cuție de către cei doi moderatori a fost protestele de la începutul aces­tui an din România, despre care au spus că au fost manipulate. Mir­cea Badea a reacționat rapid, postînd tot luni, pe blogul său, un articol în care încerca să discrediteze cele spus de jurnalistul de la Gazeta Sporturilor.

Cătălin Tolontan a analizat „te­oria complotului” prezentată de co­legii săi de trust, care pretindeau că canalele mass media din stră­i­nă­tate și uneltele lui Soros din țară au orchestrat protestele împotriva OUG 13. Mircea Badea și Mihai Gâ­dea au enumerat numele unor „tele­viziuni și a unor agenții de știri de mare prestigiu care au făcut emisiuni despre România în contextul protestelor #rezist: canalul franco-german Arte, televiziunile publice germane ZDF și ARD, agenția de presă France-Presse sau AL Ja­ze­e­ra. S-au rostit certitudini, s-au dat coa­te ca între cunoscători, s-a rîs de ero­rile unora dintre reportaje”, a scris Cătălin Tolontan. Acesta a mai a­dă­ugat că „cel mai urmărit canal de știri românesc s-a constituit într-un tribunal în care se judecă dife­ren­țe­le, se lapidează idei și se stig­ma­ti­zea­ză persoane.”

Mircea Badea și-a început pos­tarea pe blog prin ridicularizarea jurnalistului de la Gazeta Spor­tu­ri­lor, spunînd că a devenit celebru prin „exagerarea pînă la apo­ca­lip­să a unor situații negative din sistemul sanitar și prin sporirea emo­țiilor legitime, urmări a unor tra­ge­dii” (făcînd referire la anchetele Hexi Pharma). Moderatorul de la Antena 3 s-a mulțumit să extragă trei afirmații făcute de Cătălin To­lon­tan și să le critice, spunînd că în materialele video prezentate de te­leviziunile străine se minte și că „posturile străine care fac reportaje ca după rețete despre corupția din România vorbesc despre asta cu a­ce­iași doi-trei oameni care fac par­te din ONG-uri finanțate de Soros”.

Cătălin Tolontan și-a încheiat articolul cu o propoziție scurtă – „Se apropia miezul nopții” – resemnîn­du-se că bula de la Antena 3 își va continua activitatea.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top